Saatus tasus võla Eesti meesvehklejate ees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov EM-finaalis vehklemas.
Nikolai Novosjolov EM-finaalis vehklemas. Foto: AFP/SCANPIX

Nikolai Novosjolov seisis veel noore ja rohelise vehklejana 14 aastat tagasi Eesti meeskonnaga MMi poodiumil, kaelas hõbedane medal. Vahepealsete pikkade aastate jooksul võitis ta individuaalselt kaks maailmameistritiitlit, kuid tiimina jäid Eesti epeemeestel medalid saamata. Eile, juba ülikogenud sportlasena aitas Novosjolov Eesti meeskonna EMi hõbedale.

Novosjolovil oli seejuures üllatusmedali võitmisel kandev roll. Poolfinaalis Šveitsi vastu oli just tema see, kes tuli viimases vahetuses välja neljapunktilisest kaotusseisust, viigistas viimastel sekunditel matši ning vormistas lisaajal suurmeisterlikult võidu. Finaalis Prantsusmaa vastu enam jõudu ei jätkunud – ei Novosjolovil ega ka tema kaaslastel, kuid see polnud enam tragöödia.

«Prantsusmaa on lihtsalt nii kõva meeskond. Nad on harjunud tegema võistlustel pikki päevi ja taluma otsustavate matšide eelseid pause. Meil olid aga finaali eel emotsioonid juba nii üleval,» rääkis hõbedasse meeskonda kuulunud Sten Priinits. «Terve päev on olnud meie jaoks väga hull.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles