Blatter andis FIFA üle nalja heitnud kõrgele ametnikule kinga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walter De Gregorio.
Walter De Gregorio. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) andis teada, et organisatsiooni senine kommunikatsioonidirektor Walter De Gregorio on otsustanud oma ametist loobuda. Daily Maili andmetel oli see aga ametist lahkuva FIFA presidendi Sepp Blatteri otsene korraldus, sest De Gregorio oli paar päeva tagasi Šveitsi televisioonis FIFA üle nalja visanud.

Nali kõlas nii: «FIFA president, peasekretär ja kommunikatsioonidirektor sõidavad autoga. Kes juhib? Vastus: Politsei.»

Need sõnad jõudsid ka Šveitsi meediaväljaannete esikülgedele, kuid FIFA juhid kuigi rõõmsad polnud. Ka Blatteri suhtekorraldaja kritiseeris De Gregorio väljaütlemisi ja pärast seda, kui De Gregorio Blatteriga vaidluse maha pidas, näidati talle lõplikult ust.

De Gregorio oli ametis olnud aastast 2011. ja tema asendajaks saab Nicolas Maignot.

USA justiitsministeerium teatas mai lõpus, et on esitanud üheksale FIFA ametnikule ja viiele juhtivtöötajale süüdistused vandenõus ja korruptsioonis 24 aasta vältel. Pärast seda on mitmed endised FIFA juhtivtöötajad altkäemakse tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles