Martin Allikvee püstitas Barcelonas hooaja tippmargid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee
Martin Allikvee Foto: Ujumisliit

Barcelonas jätkuval ujumisvõistlusel Mare Nostrum püstitas Martin Allikvee 50 m- ja 200 m rinnuliujumises uued hooaja tippmargid, aga õhtustesse finaalidesse ei pääsenud.

Allikvee startis teisel päeval kõigepealt 50 m rinnuliujumises. Noormehe lõpuajaks märgiti protokolli aeg 29.12, millega ta kordas enda hooaja tippmarki. «Ei ole üldse rahul,» kommenteeris Allikvee lühidalt enda sooritust pärast ujumist. Selle ajaga saavutas 20-aastane ujuja 20. koha. Finaali oleks viinud aeg 28.21.

200 m rinnuliujumises näitas Allikvee selle hooaja õige kiiremat ujumist ajaga 2.19.90. «Enam vähem olen rahul, kuna lihtsalt hetkeseis on selline, et vastupidavus on olemas aga kiirus hetkel ei võimalda ujuda kiiremini kui 2.19,» ütles 22. koha saavutanud Allikvee. Õhtusest finaalist jäi noormehel puudu vaid 1,5 sekundit.

Allikvee nentis: «Nendelt võistlustelt õppisin seda, et pean palju vaeva nägema, et oma starti paremaks muutma.» Vigade parandus on lootustandval ujujal juba pühapäeval kui algavad 96. Eesti meistrivõistlused. Konkurents on tihe, sest kõigil rinnulidistantsidel on tal vastas ka Martti Aljand ja Martin Liivamägi. «Eesmärk on tulla 100 m- ja 200 m rinnuliujumises Eesti meistriks,» avaldas Allikvee enda eesmärgi.

50 m rinnuliujumise finaalis võttis võidu maailmarekordi mees Adam Peaty uue võistluste rekordiga 27.25. Sakslane Marco Koch oli võidukas 200 m rinnuliujumise finaalis tulemusega 2.09.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles