Kanepi: Kvitova mängis väga hästi, ei lasknud mul hingatagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 23.) pidi Pekingis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri teises ringis tunnistama tšehhitari Petra Kvitova (WTA 34.) 7:5, 6:7 (6), 6:2 paremust.

«Mäng oli põhiliselt tagajooneralli – kes esimesena suruda sai, see hakkaski ehitama ja dikteerima, erilist võrgus käimist polnud. Ta mängis minu jaoks hästi ebamugavalt, väga palju lõi palle pikalt keskele, raske oli midagi ehitama hakata, löögid olid lamedad ja hästi kiired. Arvan, et ta mängis päris hästi,» iseloomustas Kanepi kohtumise käiku.

Kui statistikat vaadata, siis winner'ite ehk oma löögist saadud punktide poolest oli Kvitova Kanepist selgelt parem – tšehhitar võitis niimoodi 45, Kanepi aga vaid 15 punkti. «See ütleb palju,» tunnistas Kanepi Postimehega vesteldes. «Arvan, et see oligi tema võiduvõti. Ta mängis väga agressiivselt ega lasknud mul üldse hingata ja tal õnnestus ka väga palju. Vahel on ikka, et teised mängivad ka agressiivselt, aga ei õnnestu nii palju ja siis saab ikka kuskilt kinni.»

Kuigi Kanepi möönis, et viimasel ajal murelapseks olnud reie tagalihas andis samuti mängu ajal tunda, ei soovinud ta seda üle tähtsustada. «Vigastuse kaela ei aja ma midagi, mängisin ju ikkagi mängu ära,» sõnas ta. «Päevadega pole reis eriti paremaks läinud, eks ta ikka häiris, aga ma ei ütleks, et see oli peamine põhjus, miks kaotasin. Kui ta nii hullusti oleks valutanud, ega ma poleks siis edasi mänginud.»

Järgmisena on Kanepi võistluskalendris miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniir Moskvas, mis algab 18. oktoobril. «Kui reis paraneb ilusti, siis mängin Moskvas,» lausus homme Eestisse jõudev Kanepi, et Venemaa pealinnas mängimine pole praegu sajaprotsendiliselt kindel. «Lombakana pole mõtet minna, kui ikka minna turniirile, siis tervena.»

Pikemalt loe homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles