Ujumise Eesti meistrivõistlustel on stardis suurem osa Eesti paremikust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand.
Martti Aljand. Foto: Tairo Lutter

Pühapäeval saavad Tartus alguse 96. korda toimuvad Eesti ujumise meistrivõistlused. Aura ujulas toimuvale kolme päevasele  võistlusele on oodata kõiki Eestis treenivaid ujumistippe.

Stardis on kogu meie paremik eesotsas Martti Aljandi, Martin Liivamägi, Martin Allikvee, Pjotr Degtjarjovi, Kregor Zirki, Maria Romanjukiga. Võistlustest jäävad eemale hetkel USA-s treenivad Ralf Tribuntsov ja Kätlin Sepp.

«Eesti meistrivõistlused on alati head hetke vormi kontrolliks. Laagrist tulles on hea näha millises seisus praegu olen. Eesti meistritiitel on alati magus, eriti just pikal rajal ja praeguses tihedas konkurentsis,» kommenteeris 50-kordne Eesti meister Martin Liivamägi enda osalemist Eesti meistrivõistlustel.

Eesti meistrivõistlused on samuti peaprooviks meie 10-liikmelisele juunioride koondisele, kes stardivad 23-27 juunini Bakuus algavatel Euroopa juunioride meistrivõistlustel.

Esmakordselt Eesti ujumise meistrivõistluste ajaloos on eraldi klass ka paraujujatele. Viimastel aastatel on just nimelt paraujujad teinud rahvusvahelisel areenil suuri tegusid ning mitmel järjestikusel aastal on paraujujad nimetatud ka Eesti Aasta sportlasteks. Seetõttu otsustas Eesti Ujumisliit koostöös Eesti Paraolümpiakomiteega lisada ka paraujumise distantsid Eesti meistrivõistluste kavva.

«Spordi ja eriti tippspordi roll ühiskonnas on olla väärtuste kandjaks ja edendajaks, sport ühendab ja loob head emotsiooni. Eesti meistrivõistlused on kohaliku ujumiselu tippsündmus, seetõttu on mul väga hea meel, et osalevad ka Eesti parimad paraujujad. Loodan, et sellest saab traditsioon,» ütles Eesti Ujumisliidu president Karol Kovanen.

Eesti Paraolümpiakomitee esimehe Urmas Paeti sõnul on erivajadustega sportlaste alade lisamine ujumise meistrivõistluste kavva väga hea ja eeskuju vääriv areng. «Eesti paraujujad on rahvusvaheliselt väga tugevad ning saanud korduvalt ka Eesti Paraolümpiakomitee aasta parimateks sportlasteks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles