Eesti käsipallikoondise peatreener homse valikmängu eel: lõdvaks ei tohi end lasta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Suvi.
Rein Suvi. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti meeste käsipallikoondis peab 13. juunil Viljandis 2018. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja esimese ringi otsustava kohtumise Luksemburgiga.

Eesti koondis juhib B-alagruppi kolmest matšist teenitud nelja punktiga. Järgnevad Gruusia samuti nelja ja Luksemburg kahe silmaga. Kuna turniiri lõpetanud Gruusia on omavaheliste mängude arvestuses võrreldes konkurentidega miinuses, siis nendel enam edasipääsuvõimalusi pole. Eestile piisaks esikohaks, mis kindlustaks koha play-offis, Viljandis ka üheväravalisest kaotusest. «Peame ikkagi valvsad olema ning me ei tohi ennast lõdvaks lasta,» ütles Eesti koondise peatreener Rein Suvi. «Kindlasti lähme välja võidu peale.»

10. juunil Luksemburgis peetud avakohtumist domineerinud Eesti võttis 31:26 võidu. Kuigi kaks punkti saadi kätte, polnud Suvi meelest mäng ideaalne. «Viljandis peame tegutsema agressiivsemalt ning vastaseid paremini markeerima. Koostööd saab ka alati lihvida, et kõik teaksid väljakul kuhu liikuda,» mõtiskles Suvi. «Jäime teatud olukordades äraootavale seisukohale ja lasime neil seetõttu vabalt peale visata. Lisaks sellele üllatas Luksemburg pisut koosseisuga, kui tõi platsile meie jaoks vähemtuntud vasakukäelise, kes tegi oma kuue visatud väravaga meile paksu pahandust.»

Laupäevasest kohtumisest jääb eemale Janar Mägi, keda vaevab seljavigastus. «Asendame ta Robert Lõpu või Henri Hiiendiga ning ilmselt toome paremasse äärde Kristjan Muuga,» lausus Suvi. „Teised mehed on hetkeseisuga rivis.»

Kohtumine Viljandis algab homme kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles