Skandaal EM-valikmängul: Horvaatia – Itaalia mängul kattis väljakut haakrist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Horvaatia ja Itaalia viigistasid eile Splitis toimunud EM-valikmängus 1:1. Suletud uste taga (fänne ei lubatud staadionile horvaatide rassistliku käitumise tõttu valikmängul Norraga) peetud kohtumise järel sai aga kõige rohkem kõneainet väljak, kuhu oli maha märgitud haakristi kujutis.

Pärast mängu pidi Horvaatia Jalgpalli Liit piinlikkusega tunnistama, et selline asi oli tõesti juhtunud ja loomulikult paluti ka vabandust, vahendab BBC Sport.

«See on sabotaaž ja kuritegu,» teatas Horvaatia Jalgpalli Liidu pressiesindaja Tomislav Pacak. «Loodame, et politsei teeb selle teo toime pannud isikud kindlaks. See on häbiväärne nii Horvaatia Jalgpalli Liidu kui ka terve Horvaatia jaoks.»

«Meie teada märgiti see kujund maha 24 kuni 48 tundi enne kohtumise algust ja nii oli see ka mängu ajal nähtav. Vabandame kõikide fännide ees, kes kohtumist televiisorist vaatasid. Lisaks vabandama ka oma itaallastest külaliste ees,» lisas pressiesindaja.

Pärast kohtumist mõõtsid ametnikud märgi suurust ning panid kirja muud vajalikud andmed ning edastasid need ka Euroopa Jalgpalli Liidule UEFA. Tõenäoliselt ootab horvaate juhtunu eest ka karistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles