Eesti käsipallikoondislane siirdus Hispaania kõrgliigasse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armi Pärt.
Armi Pärt. Foto: EOK

Eesti käsipallikoondise 23-aastane joonemängija Armi Pärt sõlmis oma karjääri kolmanda välislepingu ning asub uuest hooajast esindama Hispaania kõrgliigaklubi CB Villa de Aranda värve.

Kahe aasta tagune Türgi meister ja karikavõitja tegi vaheaasta Taanis, kui esindas esiliigas mänginud Raekker Möllerit. «Mängulises mõttes oli vaja teha vaheaasta enne uutele jahimaadele siirdumist ning Taani oli Armi karjääri jaoks oluline samm. Ta pidi mängima täiesti teistsugust käsipalli ning arenema mängijana edasi. Käsipallis ja igas muus spordialas on areng väga tähtsal kohal. Kuna karjäär on lühike, siis ei tohi teha valesid otsuseid ning noorel mängijal on mänguaeg selle juures väga tähtsal kohal. Hetkel on meil kõik õnnestunud ning Taanis jätkas Armi mängulises mõttes arenemist, mis tõi talle ka Hispaania kõrgliigaklubiga lepingu,» kommenteeris üleminekut Pärdi agent Madis Kokkuta.

Hispaania liiga on Lääne-Euroopas tuntud oma võitlusliku mängustiili poolest. Liiga kõrgest tasemest annab aimu ka sealse tippklubi Barcelona võit tänavuses käsipalli Meistrite liigas.

«Ma olen uue klubiga väga rahul,» kommenteeris kahe aasta pikkuse lepingu sõlminud Pärt. «Läbirääkimised olid väga kiired ja konkreetsed. Taanis ma enam ei tahtnud jätkata ning Madise hea lobitöö aitab mul karjääri jätkata taas kõrgemal tasemel. Olen rääkinud klubi peatreeneriga ning meil on ühised ideed tuleviku osas ning leidsime ka ühise keele kaitseformatsioonide ja mängu ülesehituse osas. Arutasime ka minu positsiooni võistkonnas ning olen hetkeseisuga enam kui rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles