Frank Liivak loobus koondise esindamisest

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palliga on Frank Liivak.
Palliga on Frank Liivak. Foto: Erik Prozes

Eesti U21 jalgpallikoondis alustab järgmisel nädalal EM-valiksarja, kui Haapsalus minnakse vastamisi San Marino koondisega. Kohtumise eel on selgunud, et koondise esindamsiest loobusid nii Hispaanias klubijalgpalli mängiv Frank Liivak kui ka Inglismaal palliv Bogdan Vaštšuk, vigastuste tõttu jäävad kõrvale Mihkel Ainsalu, Henri Hanson ja Andre Paju.

«Välismaa poisid (Liivak mängib Hispaanias ja Vaštšuk Inglismaal) ei ole soovi avaldanud, et aidata. Ei tunne, et oleksid võimelised koondist aitama. Olen mõlemaga olnud telefoni teel ühenduses ja seda on nad mulle öelnud. Koondise üks esimesi kriteeriume on see, et peale jalgpallioskuse pead ise väga tahtma ja andma Eesti eest kõik. Kui seda hetkel pole, siis aktsepteerin nende otsust,» põhjendas U21 koondise peatreener Martin Reim Liivaku ja Vaštšuki puudumist Soccernet.ee’le.

Liivak tunnistas maikuus Postimehele antud intervjuus, et ta võib tulevikus valida hoopis Hollandi koondise, kuna sealt on tema vastu mehe sõnul huvi tuntud. «Kuna olen Eesti rahvusmeeskonda esindanud vaid sõpruskohtumistest, võiksin tulevikus tõepoolest esindada hoopis Hollandit,» rääkis Liivak toona.

«Kuigi rahvuselt olen ja tunnen end eestlasena, on see mängijana mõttekoht ikka. Selge see, et karjääri mõistes on suur vahe, kas esindada Eesti või Hollandi koondist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles