Pehrssoni võtmesõnad enne San Marinot: emotsioon, söödumäng, kiirus, kannatlikkus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme kodustaadionil EM-valiksarjas San Marinoga. Novembris võõral väljakul leppis Eesti sama meeskonnaga 0:0 viiki. Koondise peatreener Magnus Pehrsson kinnitas, et homme välditakse sügisel tehtud vigu ning mehed on valmis hea esituse pakkuma.

«Homse mängu eel on ootused selged. Alates koondiselaagri esimesest päevast on selge, et vajame võitu,» rääkis peatreener. «Hiljem oleme tegelenud küsimusega, mida peame võiduks tegema. See nädal on kokkuvõttes koondise jaoks väga positiivne olnud. Meestel on positiivne emotsioon ning valdav on hea atmosfäär. Kõigil on selge, mida me tegema peame.»

Pehrsson ei tahtnud liiga palju Eesti taktikat lahti seletada, kuna reetnuks siis vastastele meie mänguplaani. Siiski tunnistas ta, et võrreldes novembrikuise 0:0 viigimänguga peab tunduvalt parandama söödumängu ja koostööd. «Eksisime ise võõrsil liiga palju. Peame söötma kiiresti ja täpselt, mäng peab olema kvaliteetne. Samal ajal peame olema piisavalt kannatlikud ning oma olukorrad väravateks realiseerima.»

Ka novembris eelnes San Marinole hea mäng, kui võideti 1:0 Norrat, nüüd saadi 2:0 jagu soomest. «Seekord on asjad teisiti, kuna meil oli kahe puhkepäeva asemel neli vaba päeva. Reis koju oli lihtne ja kiire ning mul oli luksus, et meestele üks päev täiesti vabaks anda. Usun, et kõik said piisavalt patareisid laadida. Vigastused meid ei vaeva ning kõik mängijad on koduklubides korralikult mänguaega teeninud,» selgitas peatreener.

Pehrssoni sõnul on treenerid sügisese 0:0 viigimängu üksikasjalikult lahti võtnud ning mängijatele on näidatud vajalikke klippe, et samu vigu mitte korrata.

Mäng algab homme Lillekülas kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles