Pronksi võitnud Nabi: pigistasin pooltühjast sidrunist medali välja

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (paremal).
Heiki Nabi (paremal). Foto: SCANPIX

Kreeka-rooma maadlejale Heiki Nabile polnud täna Bakuus võidetud EM-pronks sugugi karjääri säravaim medal, aga olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister võis autasu üle ometi siiralt rõõmustada – varem polnud ta ikkagi EMilt medalit saanud.

«Pronks maitseb hästi. Mõned ütlesid, et mul oli EMil nagu needus peal, et tulid viiendad kohad ja tihti olin hoopis tagapool. Ei tulnud seda medalit kuidagi! Õnneks sain nüüd selle seeria murda,» rääkis Nabi pärast kolmanda koha matši ungarlase Balint Lamiga, kus ta teenis napi 1:0 võidu.

23-aastase ja 204 cm pikkuse Lami vastu polnud Nabil kerge ja selget ülekaalu ei saavutanud kumbki. Esimene 3-minutiline periood lõppes seisuga 0:0. Teisel perioodil oli Nabi aktiivsem ja vastane teenis kaks hoiatust. Teise hoiatusega teenis ka Nabi oma ainsa punkti ja suutis pooleteise minuti jooksul eduseisu hoida.

«Väga võrdne ja tugev heitlus oli. Kui ta teise hoiatuse sai ja ma punkti teenisin, teadsin, et tuleb lõpuni pingutada ja anda endast nii palju, kui torust tuleb. See õnnestuski, kuigi kehaline vorm pole veel kindlasti ideaalne. MMidel olen ennast värskemalt tundnud. Hea meel, et suutsime pooltühjast sidrunist medali välja pigistada,» sõnas Nabi.

Veerandfinaalis alistas Nabi Sebastian Lönnborni 7:0. Poolfinaalis pidi ta tunnistama aga lõpuks kullale tulnud türklase Riza Kayaalpi 3:0 paremust. «Tegin täna enda poolt  maksimumi, poolfinaalis oli türklane minust parteris selgelt tugevam ja vedas mind mitu korda üle,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles