Vaprad Läti naised alistasid Venemaa

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti naiste korvpallikoondis
Läti naiste korvpallikoondis Foto: FIBA Europe

Korvpalli naiste EMil õhkisid üllatuspommi Läti naised, kes said alagrupiturniiri kolmandas voorus jagu Venemaast 68:62. Enne eile õhtul petud kohtumist oli Lätil kirjas võit ja kaks kaotust, Venemaal aga kaks võitu.

Läti võidus mängisid väga suurt rolli veteranmängijad 35-aastane Gunte Baško-Melnbarde ja 31-aastane Anete Jekabsone. Mõlemad naised olid vahepeal juba koondises mängimisest loobunud, kuid seekordseks EMiks tulid naiskonnale appi. Venemaa alistamisel viskasid nad kahepeale 38 punkti.

Üllatusvõisuga tekkis Lätil võimalus alagrupist edasi pääseda. Ise ei saa nad enda aitamiseks enam midagi teha, kuna kõik neli alagrupimängu on peetud. Küll peavad nad aga lootma soodsatele tulemustele tänastest ülejäänud kohtumistest.

Läti mahub kolme edasipääseja hulka juhul kui Venemaa kaotab täna seni kõik mängud võitnud Serbiale. Sellisel juhul tekib kolme naiskonna: Venemaa, Läti ja Horvaatia vahel surnud ring ning viletsama korvide vahe tõttu jääks välja Horvaatia. Tegelikult on Lätil võimalus ka juhul, kui Horvaatia kaotaks täna grupi autsaiderile Suurbritanniale, kuid see on ebatõenäoline.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles