Võrkpallikoondis alustab valmistumist Euroopa liigaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga. Foto: Liis Treimann.

Mai lõpus Rootsi alistamisega kolmandat korda EM-finaalturniiri pileti teeninud Eesti meeste võrkpallikoondisel pikka puhukst ei olnud, sest juba täna kogunes meeskond uuesti ja alustas valmistumist Euroopa liiga mängudeks.

Euroopa liiga mängudeks said koondisekutse 24 pallurit, ent pidevalt kõik mehed laagris ei ole. «Osadel mängijatel lõppes hooaeg juba märtsis-aprillis, osadel aga alles Rootsi mängudega. Kindlasti on koosseisus roteerumisi, korraga hoiame töös 14-16 meest,» rääkis rahvusmeeskonna treener Rainer Vassiljev.

Kuni 6. juulini on koondis laagris Tallinnas, pärast seda siirdutakse kaheks nädalaks Pärnusse, kus toimuvad ka esimesed Euroopa liiga mängud. Makedooniat võõrustab Eesti 10. ja 11. juulil, nädal aega hiljem mängitakse suvepealinnas kahel korral Poolaga. Lisaks kuuluvad meie alagruppi veel Austria, Iisrael ja Taani. «Euroopa liiga mängude üheks eesmärgiks on loomulikult valmistumine sügiseseks EM-finaalturniiriks. Samas sihime ka Euroopa liigas vähemalt final four’i kohta,» rääkis Vassiljev.

Teise tänavuse Euroopa liiga alagrupi moodustavad Horvaatia, Kreeka, Rumeenia, Sloveenia, Türgi ja Valgevene. Nelja parema sekka pääsevad mõlema alagrupi võitjad, parem teise koha omanik ja finaalturniiri korraldaja. Euroopa liiga võitja tagab järgmiseks hooajaks koha Maailmaliigasse.

Enne Euroopa liiga mänge seisab rahvusmeeskonnal ees ka vähemalt kaks kontrollkohtumist. Audentese spordihoones võõrustatakse 27. ja 28. juunil kell 17:30 Läti universiaadikoondist.

Eesti meeste võrkpallikoondis Euroopa liiga mängudeks:

Sidemängijad: Kusti Nõlvak, Andres Toobal, Kert Toobal, Robert Viiber

Nurgaründajad: Helar Jalg, Martti Juhkami, Kardo Kõresaar, Denis Losnikov, Keith Pupart, Robert Täht

Diagonaalründajad: Andri Aganits, Karlis Mesila, Renee Teppan, Mart Tiisaar, Oliver Venno

Temporündajad: Siim Ennemuist, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Mihkel Tanila, Henri Treial

Liberod: Madis Pärtel, Rait Rikberg, Rauno Tamme, Johan Vahter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles