Läti võib uhkust tunda: lõunanaabrite korvpalli imemeest kiidavad kõik

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis surub Hispaanias Sevillas mängides palli korvi. Sügisest näeb teda juba NBA väljakutel.
Kristaps Porzingis surub Hispaanias Sevillas mängides palli korvi. Sügisest näeb teda juba NBA väljakutel. Foto: twitter

Läti korvpalli noortekoondised on aastaid tiitlivõistlustelt medaleid noppinud, aga nüüd on ühtlaselt tugevast massist välja kasvanud eriti lootustandev pallur. 19-aastase Kristaps Porzingise õlgadele ei raja tulevikku vaid lätlased, vaid ka üks NBA klubi, kes ta 25. juunil toimuvas noormängijate draftis endale võtab.

Siinse regiooni mängijate kohta valitakse Porzingis harjumatult kõrgelt – koht esimese viie valiku seas peaks olema kindel, aga viimaste päevade kuulujutud ookeani tagant seostavad teda isegi Los Angeles Lakersiga, kes valib Minnesota Timberwolvesi järel teisena. Noormehe aktsiad on iga kuu ja päevaga tõusnud, hooaja alguses ta kõige kuumemate nimede seas veel polnud. Kuid korralik hooaeg Hispaania kõrgliigas Sevilla ridades ja skautide silme ees tehtud treeningud on paljud just Porzingise-usku pööranud.

Millega 215-sentimeetrine Porzingis korvpallimaailma vaimustab? Pikkus räägib enda eest, aga sellega käivad kaasas tundlikud käed, stabiilne kolmepunktivise ja hea liikuvus. Nii ei täida Porzingis väljakul tsentri kohta, vaid on eriti sihvakas ääremängija. Lätlase võimete lagi on nii kõrgel, et temast võib saada absoluutne tipp, aga sinna jõudmiseks tuleb kaalus juurde võtta ja parandada kaitsemängu.

Porzingis on vähemalt kaks korda astunud ka Eesti noortekoondiste vastu. Nii 2011. aastal Eesti kuni 16-aastaste koondist kui 2013. aastal U18 tiimi juhendanud Rauno Pehka mäletab pikka ja atleetlikku kuju hästi. «Kohe oli näha, et tema tulevik on helge. Lisaks füüsilisele kujule paistis silma püüdlikkus ja see, et ta tahtis endaga kõvasti vaeva näha. Samas, mänguolukordades ta erilist võimu isegi ei näidanud,» meenutas Pehka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles