Uus president hakkab suusaliitu august välja tooma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Laane
Andreas Laane Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eile õhtul esitati Andreas Laanele korduvalt küsimus, kas teda peaks õnnitlema või hoopis talle kaasa tundma. Õnnitlema seetõttu, et alates eilsest on ta Eesti Suusaliidu president, kaasa tundma aga seepärast, et Eesti spordi kunagiseks lipulaevaks olnud suusatamise maine on langenud allapoole arvestust ning alaliit tervikuna on üsna räbalas seisus.  

«Kaasa tunda pole vaja – kui ma juba sellele kohale kandideerisin, küllap mõtlesin siis need asjad enda jaoks läbi,» lausus suusaliidu üldkogul toimunud valimistel 39 liikme hääle saanud Laane. Senine president Sandor Liive kogus 26 häält. Laane lisas, et medaleid ta ka tooma ei hakka – selleks  pole ta ise piisavalt hea sportlane. Küll aga võib tema juhtimisel oodata suusaliidus ümberkorraldusi. Lisaks uuele presidendile sai alaliit ka uue juhatuse, milles vahetusid pooled liikmed.

Igapäevaselt Alexela Grupi juhatuse esimehena töötava Laane aitasid suusaliidu etteotsa need jõud, kes polnud senise juhtimisega rahul. Suusaliit vajas muutusi ning nende läbiviimiseks oli vaja uusi inimesi ja värskeid mõtteid. Laane juhtimisel peaks murdmaasuusatamise liidust saama tõeline suusaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles