Jäähokikoondise uus peatreener: raskused pole mulle võõrad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev juhendab hokikoondist.
Dmitri Medvedev juhendab hokikoondist. Foto: Peeter Langovits

Nii kuulsa nimega peatreenerit kui Eesti jäähokikoondisel pole ühelgi teisel Eesti spordialal. Eile eestlastega lepingu sõlminud Dmitri Medvedev pole mõistagi Venemaa riigipea, vaid tema nimekaimust treener, kes viimased kümmekond aastat pühendunud Leedu hoki ülestöötamisele.



«Olen Eesti jäähokis valitseva olukorraga kursis ja usun, et saan rasketes oludes hakkama. Leedu koondise peatreeneriks asudes oli seis umbes sama,» rääkis Medvedev. «Toona tuli koondis tõsta MMi
2. divisjonist aste kõrgemale, Eestis pean aga suutma koondist seal hoida. 2. ja 1. divisjoni taseme vahe on päris suur – mul on võrdluseks head kogemused.»

Eesti hoki pole Medvedevi jaoks võõras. Treenerina on ta korduvalt Eesti koondise vastu tegutsenud ning ta teab enamikku vanema põlvkonna mängijaist. «Paremate meeste käekäiku olen interneti vahendusel jälginud. Noortest sain mingi ülevaate mullu U-20 MMi külastades, tänavu detsembris kavatsen taas noorteturniirile sõita,» märkis ta.

Just detsembris Tallinnas toimuva U-20 MMi ajal planeerib Medvedev korraldada täiskasvanute koondise esimese kergema treeninglaagri. «Paljudel mängijatel on sel ajal klubihooajas vaheaeg ja nad sõidavad nagunii koju,» selgitas treener. «Laager annaks võimaluse meestega lähemalt tutvuda.»

Juhtmängijatega tutvumiseks kavatseb Medvedev lähiajal külastada välisklubidesse kuuluvaid Eesti hokimehi ja luua nendega hea kontakti. Visiite plaanib ta ka Eesti meistriliigas osalevate mängijate juurde.

«Kahjuks pole Eestis koondise baasmeeskonda. Arengu jaoks oleks mängijate koondamine ja nendega töötamine kasulik – siis poleks mõtet minna ka suvalistesse välisklubidesse,» leidis Medvedev. «Samas ei näe ma välismaal mängimises midagi halba. Kui inimene juba kuhugi läheb, näitab see soovi profitasemel mängida.»

Viimase aasta jooksul on Eesti jäähokit raputanud mitu skandaalikest, lisaks pole alaliidu rahaline seis kõige parem. Väidetavalt loobuti eelmisest peatreenerist just kerkinud palgasoovide tõttu. Medvedevi sõnul on aga talle lubatud raha kevadise MM-turniiri korralikuks ettevalmistuseks.

«Mulle kinnitati, et meeskond saab korraliku vormi ja piisavalt inventari. Koondis koguneb umbes 12 päeva enne turniiri algust ning selle aja jooksul saame pidada kaks kontrollmängu,» loetles Medvedev. «Olen interneti vahendusel lugenud ka Eesti hokit puudutavatest tülidest, kuid usun, et see kõik ei tohiks segada koondist. Need, kes tulevad oma riigi eest mängima, peavad seda tegema südamega. Soovin, et koondis oleks apoliitiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles