Kas Klavanist saab läbi aegade kõige kallim Eesti jalgpallur?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) Augsburgi eest mängimas.
Ragnar Klavan (paremal) Augsburgi eest mängimas. Foto: SCANPIX

Viimased kolm hooaega Bundesligas mänginud Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani suurepärane hooaeg Saksamaal lubab eeldada, et tänavusel suvel võib huvi eestlase vastu olla tavapärasest suurem. Praeguseks on Klavanit juba nädal aega seostatud Inglismaa kõrgliigas palliva Evertoniga. Nüüd kajastavad teemat ka suuremad Briti meediaväljaanded; mis aga puutub üleminekusummadesse, siis võib Klavanist tehingu toimudes saada Eesti läbi aegade kõige kallim jalgpallur.

Esialgu oli tegemist vaid kuulujutuga, mille peale Klavan kostis eelmisel nädalal peetud koondisemängude ajal, et oma teada ta kuskil nimekirjas on. Sel nädalal jõudis asi juba kaugemale, kui Saksamaa jalgpalliajakirjas Kicker võttis sõna eestlase agent Maikel Stevens. «Nad (Everton – toim) tegid järelepärimise ning loomulikult ma tegelen sellise palvega. Samal ajal on fakt, et Klavani leping Augsburgiga kehtib veel kaks aastat,» teatas Stevens. «Lisaks on oluline, et üks tema unistusi on mängida just Inglismaa kõrgliigas.»

Keskkaitsja ise on varem mitu korda rõhutanud, et Augsburgis talle meeldib, aga kõik on siiski võimalik. «Kui õige pakkumine tuleb, siis võib kõike juhtuda. Siiski ei plaani ma kuhugi tormama hakata,» on Klavan öelnud.

Kindlasti ei ole Everton mingi suvaline klubi ja nende võimalusi arvestades on nad võimelised tegema selle õige pakkumise. Seda nii Klavani kui ka Augsburgi seisukohast. Kui Augsburg oli lõppenud hooajal Bundesligas ühe väiksema eelarvega tiim, siis juuni alguses The Brand Finance Footballi avaldatud edetabelist selgub, et Everton paikneb maailma kõige väärtuslikumate jalgpalliklubide pingerivis koguni 15. kohal. Bundesliga meeskondadest on eespool vaid Müncheni Bayern, Dortmundi Borussia ja Schalke. Premier Leagueʼi klubidest on väärtuslikumad aga absoluutsed tipud ehk Manchester United, Londoni Chelsea, Manchester City, Londoni Arsenal, Liverpool ja Tottenham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles