Video: Golden State Warriors tuli 40-aastase vaheaja järel taas NBA meistriks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliiga NBA meistriks tuli Golden State Warriors, kes alistas finaalseerias mängudega 4:2 Cleveland Cavaliersi. Viimase kohtumise võitis Warriors vastaste koduväljakul 105:97. Warriorsile oli see esimeseks tiitliks pärast hooaega 1974/75, Cavaliers pole endiselt kunagi meistriks tulnud.

Warriors jäi seerias mängudega 1:2 taha, aga võitis siis kolm kohtumist järjest. Kuuendas matšis olid Warriorsi resultatiivseimad põhihooaja kõige väärtuslikum mängija Stephen Curry ja Andre Iguodala 25 punktiga. Draymond Green sai kirja kolmikduubli 16 punkti, 11 lauapalli ja 10 resultatiivse sööduga. Cavaliersi liider LeBron James kogus 32 punkti, 18 lauapalli ja 9 resultatiivset söötu, terve seeria keskmisteks näitajateks jäid tal 35,8 punkti, 13,3 lauapalli ja 8,8 resultatiivset söötu. Väljakult tabas James viskeid 39,8 protsendiga, kui teda kattis Iguodala, langes see näitaja alla 36.

Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti 31-aastane ja 198 cm pikkune Iguodala, kes ei kuulunud terve hooaja jooksul kuni finaali neljanda mänguni kordagi Warriorsi algviisikusse. Mitmekülgne äär oli ainuke Warriorsi pallur, kes suutis Jamesi edukalt katta, lisaks suurenes tema roll rünnakul. Keskmiselt kogus Iguodala finaalis 16,3 punkti, 5,8 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu.

Warriors pääses kuuendas matšis esimese veerandaja järel 28:15 ette, ent Cleveland võttis järgi ja läks teise poolaja alguses ise 47:45 juhtima. Edaspidi domineeris siiski Warriors ja võttis üsna kindla võidu, kuigi Cavaliersi tagamehe J.R. Smithi kolm tabavat kaugviset ja Jamesi edukas läbiminek vähendasid vahe 33,2 sekundit enne lõpuvilet nelja punktini, kuid Curry ja Iguodala vabavisked aitasid ohu elimineerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles