Pettunud LeBron James: vahepeal mõtlen, et jääks pigem play-off'ist välja, kui kaotaks finaalis

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: Bob Donnan/USA Today Sports

Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James kogus korvpalliliiga NBA finaalseerias keskmiselt 35,8 punkti, 13,3 lauapalli ja 8,8 resultatiivset söötu, aga tema imenumbritele vaatamata jäi Cavaliers Golden State Warriorsile 2:4 alla.

Jamesile oli see kahe tiitlivõidu kõrval neljas kord, kui ta on finaalis kaotanud. 2007. aastal ja nüüd juhtus see Cavaliersiga, 2011. ja 2014. aastal aga Miami Heati ridades. Presskonverentsil küsiti Jamesilt, kas igal hooajal ligi 100 mängu mängimine ja ebainimlik füüsiline koormus on ikka seda väärt, et lõpuks tiitlist ilma jääda. Eriti arvestades, et James on 30-aastane ja iga kevad tuleb senisest raskemalt kätte.

«Loomulikult küsin ma seda ka endalt, eriti, kui olen finaali välja jõudnud,» vastas ta. «Ma vaatan seda alati nii - kas on parem, kui ma ei jõua play-offi või kaotan finaalis? Olen play-offist kaks korda välja jäänud. Olen finaalis kaotanud neli korda. Vahepeal mõtlen, et esimene variant on parem. Kaotusvalu poleks nii suur.»

«Aga siis vaatan asja teise pilguga ja hakkan mõtlema, kui lõbus on teistega play-offis konkureerida. Kui mul on piisavalt õnne, et sinna jõuda, siis on seal tore olla,» lisas ta.

Cavaliers ületas isegi paljude ootusi, kui pärast tagamehe Kyrie Irvingu rasket põlvevigastust suudeti finaalis kaks mängu tugevalt Warriorsilt ära napsata. Lisaks oli puudu Jamesi teine suur abiline Kevin Love ja keskmängija Anderson Varejao.

«Teadsin, et tiitli võitmine saab olema raske ülesanne. Ütlesin kõigile, et oleme alamehitatud. Olen vaadanud seda mängu pikka aega, olen korvpalliajaloolane - ma ei tea, kas mõni teine tiim on jõudnud finaali olukorras, kus neil on kaks All-Star mängijat puudu. Ma ei mäleta, et oleksin sellele isegi mõelnud. Me mängisime hästi, aga me polnud terved ja meil polnud õnne,» võttis James oma tunded kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles