Endine tipprattur: Tour de France’i pole võimalik dopinguta võita

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernhard Kohl (paremal) 2008. aastal Tour de France'i paremate autasustamisel.
Bernhard Kohl (paremal) 2008. aastal Tour de France'i paremate autasustamisel. Foto: SCANPIX

Endine Austria jalgrattur Bernhard Kohl tunnistas intervjuus, et tema arvates pole võimalik ilma dopinguta Tour de France’i velotuuri võita.

«Jalgrattaspordis kaasa tegevad inimesed teavad, et pole võimalik Tour de France’i ilma selleta võita,» rääkis Kohl intervjuus FanHouse’ile. «See on kolm nädalat pikk, umbes 3000 km ja sa peab ronima kokku umbes neli korda Mount Everesti tippu. See pole lihtsalt ilma võimalik.»

Samas ei tahtnud Kohl otseselt öelda, et Alberto Contador on petis, kuid lisas, et ka vastupidist on raske uskuda.

«Floyd Landis (samuti dopingukontrollis põrunud sportlane – toim.) võitis Tour de France’i ja tema keskmine kiirus oli 40 km/h,» tõi Kohl näite. «Sel aastal võitis Contador ja tema keskmine kiirus oli samuti umbes 40 km/h. Kiirus oli peaaegu sama. Võib-olla õnnestub kellelgi 10 kuni 15 aasta pärast ilma dopinguta võita, seda juhul, kui teeme edukat tööd võitluses dopingu vastu.»

Teatavasti on ka Kohl ise varasemalt dopinguga patustanud. Kohl võitis 2008. aastal Tour de France’il mägedekuninga särgi ning oli kokkuvõttes kolmas ja pärast seda põrus ta CERA tarvitamisega. Loomulikult määrati austerlasele kahe aasta pikkune võistluskeeld ning sellel ajal teatas, et tulevikus ta enam tippspoti ei naase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles