Eesti meistrivõistluste edukaim meesujuja Kregor Zirk tuli 63. korda Eesti noorte meistriks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk ja Maria Romanjuk.
Kregor Zirk ja Maria Romanjuk. Foto: Eesti Ujumisliit

Tartus Aura ujulas kestnud Eesti ujumise meistrivõistlustel püstitati Eesti rekord ja kaks uut Eesti juunioride rekordit.

Kregor Zirk oli tänavuste Eesti meistrivõistluste kõige edukam meesujuja 5 kuldmedaliga. Võidud napsas ta kõikidel liblikujumise distantsidel ja 200 m- ning 400 m vabaltujumises. Lisaks saavutas nooruke Zirk veel 3 hõbemedalit täiskasvanute klassis. Viimase võistluse noorte klassis teinud Zirk noppis nendelt Eesti meistrivõistlustelt 11 noorte Eesti meistritiitlit. Enda lühikese karjääri jooksul on Kregor Zirk kroonitud 63-kordseks Eesti noorte meistriks.

Eesti rekordiga sai hakkama TOP Ujumisklubi naiskond 4x50 m kombineeritud teateujumises. Sigrid Sepp, Karleen Kersa, Margaret Markvardt ja Katriin Kersa ujusid uueks rekordiks 1.58.10.

Margaret Markvardt on heas hoos nädal enne Euroopa juunioride meistrivõistlusi, mis on tema selle hooaja kõige tähtsam start. 50 m liblikujumises krooniti ta Eesti meistriks uue Eesti juunioride rekordiga 28.26. Poole pikemal distantsil, 100 m liblikujumises, ei suutnud samuti keegi vastu panna Markvardtile. Neiu püstitas sel distantsil samuti uue juunioride rekordi tulemusega 1.03.60. Markvardti saagiks Eesti juunioride meistrivõistlustel jäi 7 kuldmedalit.

Meeste rinnuliujumise distantsidel oli edukas Martin Allikvee, kes võitis kõik rinnuliujumise kuldmedalid. Samas oli seda ka oodata, sest Allikvee ettevalmistus oli enda kõige kõvematest konkurentidest (Aljand, Liivamägi) tänavustel Eesti meistrivõistlustel kõige teravam. Siiski ei vähenda see tema tubli saavutust. Allikvee tänavune kõige tähtsam start toimub Kaasanis MM-il, kus hetkeseisuga stardib ta 200 m rinnuliujumises.

Meeste 50 m seliliujumises oli pärnakas Endri Vinter lähedal Eesti rekordile. Ajaga 25.77 Eesti meistriks kroonitud Vinter jäi vaid 0,03 sekundi kaugusele Ralf Tribuntsovi nimele kuulvast rekordist. Rohkem sprinterina tuntud Vinter oli edukas ka 100 m seliliujumises, kus kuldmedal riputati tema kaela ajaga 57.69.

Maria Romanjuk, kes pälvis nendelt meistrivõistlustelt kõige edukama naisujuja tiitli, on samuti tõusmas heasse hoogu. 100 m rinnuliujumises oli ta vaid poole sekundi kaugusel Jane Trepi nimele kuuluvast Eesti rekordist. Romanjuk võttis võidu tulemusega 1.11.19. Poole lühemal distantsil, 50 m rinnuliujumises, kurvastas Romanjuk enda kanget konkurenti Karleen Kersat. Enne 50 m rinnuliujumise finaali hoidis Kersa ajaga 32.31 enda käes MM-i piletit. Finaalis läbis Romanjuk distantsi tulemusega 32.23, mis tähendab seda, et just tema saab hetkeseisuga õiguse startida Kaasanis toimuval MM-il 50 m rinnuliujumises. Nimelt pääseb B-normatiiviga starti vaid 1 ujuja.

Ühe kõige meeldivama üllatuse sepistas 200 m seliliujumises vanameistri staatuses olev Andres Olvik. Ajaga 2.08.33 võitis Olvik selle distantsi juba 11-ndat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles