Magus kättemaks MMi eest: Kolumbia alistas Brasiilia, Neymarile punane

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistlustel ehk Copa Americal teenis C-alagrupis magusa võidu Kolumbia, kes alistas 1:0 Brasiilia. Samad meeskonnad olid vastamisi ka eelmise aasta MMi veerandfinaalis, toona teenis Brasiilia 2:1 võidu.

Kohtumise ainsa värava lõi Kolumbia 23-aastane keskkaitsja Jeison Murillo. Alates juulist Milano Interi hingekirja kuuluv Murillo oli täpne matši 36. minutil, kui ta saatis karistusalast palli väravasse Juan Cuadrado paremalt äärelt tulnud karistuslöögi järel.

Kolumbia koondise jaoks oli tegemist esimese võiduga Brasiilia üle pärast 1991. aasta 13. juulit, kui Kolumbia teenis samuti Tšiilis toimunud Copa Americal 2:0 võidu. Tänase Kolumbia koondise liider James Rodriguez oli kolumbialaste viimase võidu ajal kõigest ühe päeva vanune.

Brasiilia koondise jaoks oli tegemist aga esimese kaotusega pärast eelmisel suvel toimunud MMi, mis lõppes nende jaoks kaotustega poolfinaalis ning kolmanda koha matšis.

C-alagrupis muutus tabeliseis nüüd äärmiselt põnevaks, kuna nii Brasiilial kui ka Kolumbial on tabelis kirjas kahe mänguga kolm punkti. Kolm silma on koos ka avamängu võitnud Venezuelal, Peruu on punktita. Homme kohtuvad Venezuela ja Peruu omavahel.

Kolumbia ja Brasiilia tänane mäng lõppes aga inetu intsidendiga, kui punast kaarti nägid nii brasiillaste staar Neymar kui ka Kolumbia ründaja Carlos Bacca.

Pärast mängu läks mängijate vahel kergeks ütlemiseks ja Murillo ning Neymari vahelises naginas tegi Neymar peaga löögiliigutuse Murillo suunas. Seejärel tõukas Bacca jõuliselt Neymari. Eelnevalt oli Neymar pärast kohtuniku lõpuvilet löönud veel palliga vastu Pablo Armero selga. Seega võib eeldada, et mängijaid ootab ühest kohtumisest pikem mängukeeld. Neymar oleks pidanud alagrupiturniiri viimase kohtumise Venezuelaga aga kindlasti vahele jätma, kuna tal oli sel turniiril kirjas juba kaks kollast kaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles