Suurima sissetulekuga naisjalgpallur teenib aastas 2,5 miljonit eurot

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Morgan.
Alex Morgan. Foto: SCANPIX

Hetkel on käimas naiste jalgpalli maailmameistrivõistlused ja BBC on seetõttu välja uurinud, kui palju teenivad parimad naismängijad.

Kõige suurema sissetulekuga on USA koondise ja sealse profiliigaklubi Portland Thornsi staar Alex Morgan, kelle aastane sissetulek on suurusjärgus 2,5 miljonit eurot. Seal sees on nii mängija palk kui ka reklaamist saadav tulu. Seejuures ongi suurem osa sellest saadud läbi erinevate sponsorlepingute. Morgan on Nike´i, Coca-Cola, McDonald'si ja mitme teise suurfirma reklaamnäoks.

BBC andmeil jääb Morgani teenistus samasse suurusjärku Inglismaa meeste kõrgliiga keskmike palganumbriga. Samas teenivad paremad naismängijad Inglise liigas keskmiselt 90 000 eurot.

Viiel korral maailma parimaks naisjalgpalluriks valitud brasiillanna Marta teenistus eelmisel hooajal Rootsis Tyreso naiskonnas jäi aga suurusjärku 280 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles