Eestlased Euroopa mängudel: päev pakkus nii rõõmu kui pettumust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Rist.
Liisi Rist. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa mängude kuuendal võistluspäeval tegi suurepärase tulemuse laskur Meelis Kiisk, kes saavutas 50 m püssiharjutuses 60 lasku lamades 8. koha.

Meeste 50 m püssiharjutuses 60 lasku lamades tegi supertulemuse Meelis Kiisk, kes pääses esimest korda suurel võistlusel finaali ja saavutas 8. koha. «Finaali pääsemine oli meeldivalt üllatav. Kui lõpetasin, siis ei osanud oodatagi, et finaali saan. Üldiselt oli laskmine raske, just tuule pärast. Finaali pääses seetõttu ka kümme punkti madalama tulemusega kui tavaliselt. Sellise tugeva tuulega oli keeruline lasta, aga võetud riskid õigustasid ennast, ainult esimese seeria lasin natuke nõrgalt. Finaalis oli ka esimene lask 9,1, aga see oli raua veast tingitud,» ütles Kiisk.

Naiste eraldistardist sõidus läbis Liisi Rist 25 km pikkuse raja ajaga 36.21,96. Võitjale, hollandlannale Ellen van Dijkile kaotas Rist  3.55,09. «See oli mu kiireim temposõit, tavaliselt olen sõitnud keskmise kiirusega 40 km/h, täna oli keskmine 42 km/h. Üks raske koht oli rajal, kui ma ei suutnud pärast tagasipööret kohe oma sõidurütmi leida ja kaks-kolm kilomeetrit oli selline otsimine,» ütles Rist. «Hea meel on selle üle, et edestasin oma meeskonnakaaslast Rossella Rattot, kes on nii juunioride kui ka täiskasvanute klassis EMidel ja MMidel kolme seas olnud.»

Täna jätkunud rannavõrkpalliturniiril oli Kristo Kollo ja Rivo Vesiku vastaseks Austria paar Tobias Winter/Lorenz Peter Petutschnig. Kui alguses haarasid eestlased initsiatiivi, siis esimese geimi teisel poolel lagunes Kollo-Vesiku mäng ja austerlased võtsid 2:0 võidu geimidega 21:15 ja 21:16.

«Rivo oli täna hädas rünnakuga, Kristol ei õnnestunud tõsted. Austerlased panid piiri kinni ja meie ei suutnud sellele lahendust leida,» ütles meeskonna treener Kristjan Kais. Kollo-Vesiku viimane alagrupimäng on homme kell 10 Suurbritannia duoga Chris Gregory/Jake Sheaf. Praegu on eestlased alagrupis kolmandal kohal, alagrupi võitja pääseb otse 1/16 finaali, 2.-3. koht mängivad homme õhtul play-off’is.

Esimesed ajaloolised mitut spordiala ühendavad üleeuroopalised mängud toimuvad 12.-28. juunini Aserbaidžaanis Bakuus. Võisteldakse 20 spordialal, sh nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel ning ühel paraolümpiaalal. Kaheteistkümnel spordialal on võimalik teenida kas koht Rio olümpiamängudele, täita kvalifikatsiooninorm või saada edetabelis punkte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles