Astana tõmmati järjekordsesse skandaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendarne Aleksandr Vinokurov Londoni olümpiamängudel.
Legendarne Aleksandr Vinokurov Londoni olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Astana-Acca Due O naiskond lõpetas lepingu ukrainlanna Anna Soloveiga ning põhjuste kohta räägivad osapooled väga erinevat juttu.

Ukraina Jalgratta Föderatsiooni president Oleksandr Bašenko kinnitas, et Astana juht Aleksandr Vinokurov on talle korduvalt avaldanud survet, et Solovei tuleks 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiat silmas pidades Kasahstani lipu alla võistlema. Bašenko lisas, et Solovei vallandamine on kindlasti seotud Vinokurovile antud eitava vastusega, vahendab Spordipartner.ee.

Tänavu Astana eest vaid kolm starti teinud Solovei minemalöömist põhjendas klubi ametlikult «erinevate organisatsiooniliste raskustega, mida sportlane oma ebaprofessionaalse käitumisega klubile põhjustas».

Vinokurov väitis, et just Solovei oli see, kes käis esimesena välja mõtte kolida Kasahstani lipu alla. «See polnud aga tema vallandamise põhjus,» jätkas Vinokurov. «Tal olid arusaamatused klubi juhtkonnaga ja ta ei tahtnud võistelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles