Kõrge FIA ametnik asub WRC-s lahvatanud tüli lahendama

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rallisõitja Lorenzo Bertelli
Itaalia rallisõitja Lorenzo Bertelli Foto: SCANPIX

Kõik autoralli MMil osalevad piloodid ja kaardilugejad kohtuvad enne Poola rallit Rahvusvahelise Autospordi Liidu (FIA) rallit puudutava osakonna direktori Jarmo Mahoneniga, et arutada autos asuva SOS-nupuga seonduvaid küsimusi.

Portugali rallil leidis aset intsident, kus Itaalia piloot Lorenzo Bertelli tegi avarii ning vajutas hetk hiljem SOS-nuppu. Korraldajad ei võtnud tema signaali aga kuulda ning kiiruskatset ei peatatud.

Asjale lisas õli tulle WRC president Carlos Barbosa, kes kritiseeris antud olukorras hoopis Bertelli käitumist. «Ta tahtis kiiruskatse peatamist, et ema saaks talle helikopteriga vastu lennata. Võib-olla Itaalias on see normaalne, kuid Portugalis mitte,» teatas Barbosa.

Valitsev WRC maailmameister Sebastien Ogier avaldas arvamust, et Barbosa läks oma kommentaariga selgelt üle piiri. «Reegel on lihtne – kui keegi vajutab nuppu, siis kiiruskatse peatatakse ning kiirabi asub teele nii kiiresti kui võimalik,» rääkis Ogier. «Ma ei tea juhtunu kohta küll kõiki detaile, kuid Barbosa kommentaarid läksid kindlasti üle piiri.»

Rallimehed kohtuvad Mahoneniga juba selle kuu lõpus, et asjad selgeks rääkida. Soomlane kinnitas, et iga nupuvajutuse peale peavad korraldajad reageerima. «Asi on selge. Kui keegi vajutab nuppu, siis peab algama päästeoperatsioon. Alati see kahjuks nii ei ole.»

Bertelli ega tema kaardilugeja antud õnnestuses tõsiseid vigastusi ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles