Maailma rikkaima sportlase viimane valik võib üllatada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin on kogumas aina enam populaarsust.
Kasahstani nokaudikuningas Gennady Golovkin on kogumas aina enam populaarsust. Foto: SCANPIX

2. mail võitis USA poksistaar Floyd Mayweather jr oma karjääri kõige tähtsama matši, kui ta alistas Las Vegases filipiinlase Manny Pacquiao. Ajakiri Forbes kuulutas ajaloo kõige kallima poksimatši võitnud Mayweatheri eelmisel nädalal viimase nelja aasta jooksul juba kolmandat korda maailma kõige suurema teenistusega sportlaseks. Nüüd on ameeriklasel käimas järgmise palgapäeva planeerimine.

Mayweatheril on USA tasulise telekanaliga Showtime veel leping ühe matši kohta ning see on praeguse seisuga planeeritud 12. septembrile. 38-aastase ameeriklase sõnade kohaselt peaks see olema ka tema karjääri viimane, lahtine on veel vaid tema vastane.

Esialgu spekuleeriti palju briti Amir Khani nimega, kuid sel nädalal andis Mayweather oma võimalike vastaste kohta ise konkreetseid vihjeid. Fighthype’ile antud intervjuus mainis ameeriklane fännide rõõmuks Kasahstanist pärit nokaudikuningat Gennady Golovkinit ning juba aastaid pensionipõlve veetvat Oscar de la Hoyat.

Pärast Pacquiao alistamist on sageli räägitud, et karjääri jooksul kõik 33 matši võitnud Golovkin võiks olla Mayweatherile tõsiseks proovikiviks. 33-aastane Kasahstani poksija on seejuures teeninud 30 võitu nokaudiga ning viimased 20 vastast on ta põrandale löönud. «See oleks minu unistuste matš. Loomulikult alistaksin ma Mayweatheri,» teatas Golovkin TMZ Spordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles