Staarviiuldajast mäesuusataja sai meeldiva uudise

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanessa Mae Sotši olümpial.
Vanessa Mae Sotši olümpial. Foto: ALEXANDER KLEIN/AFP

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) mõistis õigeks ühe maailma kuulsaima viiluldaja Vanessa Mae, kellele rahvusvaheline suusaliit (FIS) oli määranud nelja-aastase võistluskeelu tulemustega manipuleerimise eest.

36-aastase Mae kauaaegne unistus oli olnud pääseda mäesuusatajana olümpiale ja lõpuks sai ta enne 2014. aasta Sotši taliolümpiat vajalikud normid täis. Sotšis sai ta Taid esindades suurslaalomis 67. ehk viimase koha.

Ent FIS leidis, et Sloveenias peetud võistlustel manipuleeris Mae tulemustega, et endale koht kätte võidelda ja määras Maele nelja-aastase keelu. CAS-i hinnangul leidus võistluse korraldamises tõepoolest puudujääke, kuid Mae kätt selles ei olnud, vahendas BBC.

Küll tühistati kvalifikatsioonivõistluste tingimuste mittevastavuse tõttu tema Sotšis saadud 67. koht. Keelust vabanenuna saab Mae seega üritada pääsu 2018. aasta Pyeongchangi olümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles