Eesti koondist tabas valus tagasilöök

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko seitsmevõistluse 100 m tõkkejooksus.
Grit Šadeiko seitsmevõistluse 100 m tõkkejooksus. Foto: Mihkel Maripuu

KERGEJÕUSTIK. Täna ja homme Kreekas Heraklionis Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliiga jõuproovil osalevat Eesti kergejõustikukoondist tabas vahetult enne väljasõitu valus tagasilöök – reielihase spasmi tõttu jäi koju Grit Šadeiko. Juba varem oli oma loobumisest teatanud Gerd Kanter, üks meie tippudest.

Mitmevõistleja Šadeiko eemalejäämine mõjutab koondist päris palju. Esialgse plaani kohaselt pidi ta EMil võistlema tõkkesprindis ning aitama naiskonda mõlemas teatejooksus. Tõkkejooksu tihedas konkurentsis oli Šadeiko oma tänavuse tulemuse põhjal tugev keskmine, kuid samaväärset asendust pole talle kusagilt võtta. Ka teatejooksudes on tulemuste taseme langus tõenäoline.

«Võib-olla oleks Grit saanud võistelda, kuid arvestades seda, et hooaeg on alles alguses, polnud mõtet riskida,» rääkis Kreekas Eesti koondise juhina tegutsev Marko Aleksejev. «Püüame leida asenduse koondise seest. Ilmselt tuleb joosta Karmen Veermel. Tegelikult pakkusime esimesena võimalust Ksenija Baltale, kuid ta pole tänavu tõkkeid harjutanud ja 400 m on tema jaoks praegu liiga pikk distants.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles