Käsipallikoondis saab MM-valikturniiri vastased teada jaanilaupäeval

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail (nr 9) ja Dener Jaanimaa
Mait Patrail (nr 9) ja Dener Jaanimaa Foto: Tairo Lutter

2017. aasta käsipalli MMile on Euroopast registreerinud osalema 38 riiki. Finaalturniiril osaleb kokku 24 meeskonda üle maailma ja see toimub 15.-29.01.2017 Prantsusmaal. Euroopa poolelt pääseb läbi kvalifikatsiooni finaalturniirile 12 osalejat.

Finaalturniirile pääsevad otse Prantsusmaa (organiseerija ja tiitlivõitja) ja kolm paremat meeskonda 2016 EM finaalturniirilt, mis toimub jaanuaris 2016. Otse MMi finaali pääseb ka Katar, kes on 2015 MMi hõbemedali omanik.

2017 MM play–offis (mängud 2016 juuni) mängivad jaanuaris Poolas EM finaalturniiril osalevad meeskonnad, kelleks on Valgevene, Horvaatia, Taani, Hispaania, Saksamaa, Ungari, Island, Makedoonia, Montenegro, Norra, Poola, Venemaa, Sloveenia, Serbia ja Rootsi.

Ülejäänud meeskonnad mängivad 2017 MM esimeses kvalifikatsiooniosas. Loosimine alagruppidesse toimub 23.06.15 orienteeruvalt kell 12:00 (Eesti aja järgi) Viinis, Euroopa käsipalliföderatsiooni peakorteris.

2017. aasta MMi esimeses kvalifikatsiooniosas loositakse neli alagruppi 4 osalejaga ning kaks alagruppi 3 osalejaga. Iga alagrupi võitja pääseb MMi play-offi.

Esimeses loosigrupis, millest loositakse iga alagrupi koosseisu üks meeskond on järgmine:

Austria, Bosnia ja Hertsegoviina, Tsehhi, Läti, Holland ja Portugal.

Teises loosigrupis on järgmised meeskonnad: Soome, Iisrael, Leedu, Šveits, Slovakkia, Türgi, Ukraina.

Kolmandas loosigrupis: Belgia, Luksemburg, Rumeenia.

Neljandas loosigrupis: Eesti, Kreeka ja Itaalia.

Viiendas loosigrupis: Küpros, Gruusia ja Kosovo.

Alagrupimängud toimuvad novembris 2015 ja jaanuaris 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles