Putin: võitsime jalgpalli MMi korraldusõiguse ausal teel

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (paremal) koos FIFA taanduva presidendi Sepp Blatteriga.
Vladimir Putin (paremal) koos FIFA taanduva presidendi Sepp Blatteriga. Foto: RIA Novosti/REUTERS

Venemaa president Vladimir Putin ütles eile Peterburis peetud pressikonverentsil, et rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) tabanud korruptsiooniskandaalil pole Venemaaga ja 2018. aasta jalgpalli MMiga mingit pistmist.

«Võitlesime korraldusõiguse eest ausal teel ja võitsime. Seda valikut ei tuleks küsimuse alla seada. Olime hästi ette valmistunud ja see veenis FIFA-t. Staadionite ehitus on juba alanud,» sõnas Putin.

FIFA järelvalvekomisjoni esimees Domenico Scala on öelnud, et kui korraldussõiguse saamise protsessis leitakse korruptsiooniilminguid, võidakse Venemaa ja 2022. aasta MMi korraldajaks valitud Katar spordipeost ilma jätta.

Putin leiab siiski, et nii lihtsalt asjad käia ei tohiks. «Igasugune süü tuleb tõestada kohtus. Kui kellelgi on tõendeid, siis las nad esitavad neid. Võitsime ausas võitluses ja korraldame jalgpalli MMi,» oli ta kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles