Eesti sulgpallurid alustavad võistlust Euroopa mängudel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Liis Treimann

Bakuus Euroopa mängudel algab sulgpallivõistlus esmaspäeval. Euroopa mängudele pääsesid üksikmängudes Kati Tolmoff ja Raul Must ning paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Võistlus peetakse esmalt alagruppides, kust saavad järgmistesse ringidesse alagrupi kaks parimat. Eesti sportlaste esmaseks eesmärgiks on alagrupist edasipääs, mis üksikmängudes viib kuueteistkümne ja paarismängus kaheksa parima hulka.

Loosiga sattus tugevasse gruppi Raul Must. Maailmaedetabelis 73. kohal asuva Musta esimene vastane on sakslane Dieter Domke (maailmaedetabeli 64.) Alagruppi kuuluvad veel eeldatav grupi favoriit Pablo Abian Hispaaniast ja sloveenlane Iztok Utrosa.

Kati Tolmoff kohtub võistluste avapäeval tugeva iirlanna Chloe Mageega (maailmaedetabeli 48.) Magee on ka Tolmoffi alagrupi kõrgemailt paigutatud mängija. Teised Tolmoffi vastased on belglanna Lianne Tan ja Läti esindaja Kristine Šefere.

Naispaar Kristin Kuuba-Helina Rüütel, kes teevad täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi, on alagrupi esimeses ringis vastamisi Saksamaa paariga Carola Bott-Jennifer Karnott (maailmaedetabeli 66. kohal). Kuuba ja Rüüteli maailmaedetabeli koht on sel nädalal 108.

Kõik esmaspäeval toimuvad eestlaste esimesed mängud peetakse televäljakul, millest Euroopa Mängude youtube kanalis on otseülekanne. Kati Tolmoffi mäng on orienteeruvalt kell 9.30, Raul Mustal 10.30 ja Kristin Kuubal ja Helina Rüütelil 17.30.

Sulgpallivõistlusel osalevad ka kaks Eesti väljakukohtunikku Iris Metspalu ja Artur Zaluzhnõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles