Noored imejooksjad löövad laineid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Candace Hill.
Candace Hill. Foto: ga.milesplit.com

Nädalavahetusel saavutati USAs Seattleʼis naiste 100 meetri jooksus aasta paremuselt üheksas tulemus 10,98 sekundit. Jooksjaks oli 16-aastane USA koolitüdruk Candace Hill, kes kirjutas sellega enda nimele ka noorte maailmarekordi. Selle ajaga oleks Hill saanud Londoni olümpia 100 meetri finaalis seitsmenda koha. «Tundsin, et tuleb hea jooks, aga olen siiani sõnatu ja veidi šokis,» kommenteeris ta oma tulemust kodumaise meedia vahendusel. «See on aeg, mis on jõukohane profisportlastele. On hea tunne ja usun, et mul on suur tulevik. Ehk alustangi juba noorena profisportlase karjääri, kes teab.»

Vaid üheksa naist on sel aastal üldse Hillist kiiremini jooksnud, neist kiireim on olnud olümpiavõitja ja maailmameister jamaicalanna Shelly-Ann Fraser-Pryce ajaga 10,81. Maailma juunioride rekordist lahutab Hilli 0,10 sekundit ja seda on tal aega parandada 2018. aastani. Naiste 100 meetri maailmarekord 10,49 kuulub ameeriklanna Florence Griffiths-Joyneri nimele ja pärineb aastast 1988.

Hilli varasem isiklik tippmark 11,21 oli joostud vaid nädal varem, nüüd üritab ta kvalifitseeruda Rio de Janeiro olümpiale. «Treener tahab, et osaleksin katsevõistlustel, ent treener ega ka ma ise ei eelda, et pääsen kohe koondisesse. Täiskasvanute seas on meil väga palju tugevaid jooksjaid ja see on minu kehale suur katsumus,» sõnas tütarlaps. Tema värske maailmarekord annab talle praegu USA selle aasta täiskasvanute edetabelis neljanda koha. 200 meetris on ta parimas jooksus kirja saanud aja 23,05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles