Eesti kergejõustik jäi napilt esiliigasse püsima

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KERGEJÕUSTIK. Eesti kergejõustikukoondis jäi võistkondlikul EMil napilt esiliigasse püsima. Kreekas Heraklionis peetud esiliiga jõuproovil kogus Eesti 216 punkti ja teenis sellega 12 võistkonna hulgas 10. koha, mis oli viimane positsioon, mis päästis madalamale langemisest. Eesti kogus sealjuures 216 punkti, 11. koha saanud Leedu omakorda 214,5 punkti.

Juba enne võistlust ütles Eesti koondise juht Marko Aleksejev, et esiliigasse jäämiseks ei piisa ainult oma tavapäraste tulemuste saavutamisest, vaid mõni sportlane peab end selgelt ületama ja eeldatavatelt tugevamatelt punkte ära noppima. Paraku anti juba avapäeval konkurentidele suur edumaa, kui eelviimasel kohal olles jäädi päästvast kümnendast kohast maha juba 14 punktiga.

Vaatamata mitmele kahvatule esitusele oli Eestil ka helgeid hetki. Näiteks 400 m tõkkejooksus 49,59-ga alavõidu toonud Rasmus Mägi edestas väga tugevaid konkurente: iirlast Thomas Barri ja Šveitsi esindavat Kariem Husseini. Odaviskaja Tanel Laanmäe tegi samuti hea esituse, kui sai kirja tulemuse 82.67 ning saavutas sellega ka alavõidu. Ühtlasi oli see tulemus Laanmäe isiklik rekord ning sellega täitis ta Pekingi MMi normi, milleks oli täpselt 82 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles