Tragöödia: ragbimängija suri mängus saadud vigastuse tagajärjel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Austraalia ragbimängija James Ackerman sai laupäeval peetud kohtumises kokkupõrke tagajärjel ajutrauma ja suri päev hiljem haiglas.

Sunshine Coast Falconsi ja Norths Devilsi vaheline mäng oli laupäeval jõudnud kesta vaid napid viis minutit, kui Falconsi meeskonnas mänginud 25-aastane Ackerman ja Devilsi mängija Francis Molo kokku põrkasid ning Ackerman jäi peavigastusega väljakule lebama. Viga saanud mängijat tohterdati esmalt otse väljakul ning seejärel toimetati ta kiiresti Brisbane’i haiglasse. Mäng jäi õnnetuse järel pooleli.

Esmaspäeval saabus haiglast aga kurb uudis, et Ackerman suri saadud trauma tagajärjel. Esmaspäevase liigakohtumise eel mälestati mängijat leinaseisakuga, samuti kandsid mõlema meeskonna mängijad musti leinalinte. Falconsi tegevjuht Chris Flannery iseloomustas Ackermani kui meeskonna liidrit. «Ta elas ragbi nimel. James oli sitke võitleja ja suurepärane mängija, kes oli mitmes mõttes meie meeskonna süda ja hing,» lausus Flannery BBC vahendusel. Väljaande Courier-Mail sõnul on šokis ka traagilise õnnetuse teine osapool, 20-aastane Molo. «Frank ei suuda siiani mõista, kuidas midagi sellist sai juhtuda mängus, mida ta armastab. Ta ei ole jõhker mängija. Frank mängib jõuliselt, kuid lubatud moel,» sõnas Devilsi peatreener Simon Mammino ajalehele.

Ackermani jäid leinama vanemad, kaks venda, abikaasa Saraa ning lapsed Olliver ja Milly.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles