Hamilton avaldas Rosbergile alla jäämise põhjuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja valitsev maailmameister Lewis Hamilton avalikustas põhjuse, miks ta nädalalõpul peetud Austria etapil tiimikaaslasele Nico Rosbergile võrdlemisi selgelt alla jäi.

Parimalt stardikohalt alustanud Hamilton langes juba enne avakurvi Rosbergi järel teiseks ega suutnudki sakslase esikohta kordagi õieti ohustada, kaotades finišis meeskonnakaaslasele kaheksa sekundiga. Kuid miks?

«Tegin kõik, mida vaja, aga sidur ei taha kuidagi koostööd teha,» nentis Hamilton Eurospordi vahendusel. «See on asi, mille kallal peame veel vaeva nägema,» lisas ta. Mercedes vahetas mais peetud Hispaania etapi järel autodel sidurid küll välja, kuid näib, et suurema eduta. Sidur reguleeriti taas töötama samamoodi nagu mullu, sest nii oli tiimi hinnangul mõlemal mehel võimalik stabiilsemalt startida. Hamiltonile muudatus aga ei istunud.

«Enne sidurite vahetamist olid minul head stardid, nüüd on Nicol paremad. Aga nii see käib. On paras pettumus, kui auto ei lähe stardis soovitud moel liikvele ja selle osas ei saa ka mitte midagi ette võtta, kui sõidame sellisel rajal nagu Austrias, kus pead möödumiseks eessõitjast väga selgelt kiirem olema,» sõnas Hamilton.

Samas nentis britt, et esikoht ei jäänud ainult kehva stardi taha. «Nico oli seekord kiirem ja on minu asi ennast parandada,» lausus ta. Hamilton juhib 169 punktiga endiselt MM-sarja, Rosbergil on kümme punkti vähem. Kolmas on 120 punktiga Sebastian Vettel, kes Austrias lõpetas neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles