Erika Kirpu kaotas Euroopa mängudel dramaatilises poolfinaalis tugevale rumeenlannale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu (vasakul) poolfinaal Ana Maria Branzaga.
Erika Kirpu (vasakul) poolfinaal Ana Maria Branzaga. Foto: SCANPIX

Täna alustasid Bakuus toimuvatel esimestel Euroopa mängudel võistlusega Eesti naisepeevehklejad. Eestit on esindamas Erika Kirpu, Irina Embrich, Jula Beljajeva ja Katrina Lehis. Kõige edukamalt on esines Kirpu, kes jõudis poolfinaali, kuid kaotas seal lisaminutil 11:12 rumeenlannale Ana Maria Branzale. Kirpu saab seega kaela pronksmedali.

1/2-finaal:

Maailma edetabeli kolmas number Kirpu läks 2:0 ette, kuid teisel kolmandikul haaras initsiatiivi temast koha võrra kõrgemal asuv Branza, kes läks 8:6 ette. Kolmas periood lõppes seisuga 11:11 ja seega veheldi otsustava torkeni. Esimene jõudis sihile rumeenlanna ja kindlustas sellega endale 12:11 võiduga finaalikoha. Kui kumbki poleks torget teinud, pääsenuks loosiga finaali Kirpu.

1/4-finaal:

Eestlannade omavahelises veerandfinaalis oli parem Kirpu, kes võitis seisuga 15:11. Poolfinaalis on Kirpu vastaseks rumeenlanna Ana Maria Branza, kes võitis kaheksandikfinaalis Lehist.

1/8-finaalid:

Kirpu oli kaheksandikfinaalis napilt 14:13 parem ukrainlannast Yana Shemyakinast. Veerandfinaalis läheb Kirpu kokku Beljajevaga, kes alistas venelanna Tatjana Andrjušina numbritega 15:11.

Lehis kaotas omakorda kaheksandikfinaalis 12:15 Rumeeniat esindavale Ana Maria Branzale.

1/16-finaalid:

Kirpu alistas 1/16-finaalis rootslanna Emma Samuelssoni 15:11.

Embrich ja Lehis kohtusid 1/16-finaalis omavahel, tasavägise matši võitis seisuga 15:14 Lehis. Järgmisena on Lehis vastamisi rumeenlanna Ana Maria Branzaga.

Beljajeva alistas omakorda Luksemburgi esindava Lis Fautschi 15:8 ning kohtub järgmisena Tatjana Andrjušinaga.

Alagrupifaas:

Kõik neli eestlannat pääsesid alagrupist edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles