Mängijakarjääri lõpetanud legendaarne Kirilenko tahab muuta Vene korvpalli

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko lõppenud hooajal Moskva CSKA särgis.
Andrei Kirilenko lõppenud hooajal Moskva CSKA särgis. Foto: SCANPIX

Venemaa läbi aegade üks paremaid korvpallureid Andrei Kirilenko teatas intervjuus väljaandele Sport-Ekspress, et praeguse seisuga on tema mängijakarjäär läbi. Samas jättis ta tuleviku osas otsad lahtiseks, aga andis mõista, et tahab läbi lüüa korvpalliametnikuna.

Kirilenko on varemgi vihjanud, et soovib kunagi asuda Venemaa korvpalliliidu presidendiks. «Ma ei oska öelda, kui reaalne presidendiks kandideerimine on. Lõpetan tipptasemel mängimise. Aga ma ei ütle, et see on mu lõplik otsus. Aga tänase seisuga - jah, see on läbi. Aitab. Mul oli piisavalt pikk ja edukas karjäär ning nüüd on õige aeg teha midagi muud,» rääkis ta.

«Venemaa korvpallis on praegu selline seis, kus valitseb negatiivne foon. Ja ma tahaksin proovida midagi muuta. Nägin ja õppisin korvpallurina palju. Mul on palju kontakte ja sidemeid. Olen näinud inimesi, kes suudavad organisatsioone juhtida ja ma usun, et kõik see kogutud tarkus aitab mul Venemaa korvpalli head mainet taastada,» lisas Kirilenko.

34-aastane ja 206 cm pikkune Kirilenko veetis 13 hooaega NBAs, lõviosa sellest Utah Jazzis. Karjääri keskmisteks näitajateks jäid talle 11,9 punkti, 5,5 lauapalli, 2,7 resultatiivset söötu, 1,4 vaheltlõiget ja 1,8 blokeeritud viset. Venemaa koondise särgis jäid tema tipphetkedeks 2007. aasta EM-kuld ja 2012. aasta olümpiapronks. Karjääri viimased kuud veetis ta Moskva CSKAs, kus ta 1990. aastate lõpus tippmängijaks kasvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles