Noor itaallane sõitis vormel-1 debüüdil Ferrariga seina: tegin ise vea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari vormel-1 võistkond Austria etapil.
Ferrari vormel-1 võistkond Austria etapil. Foto: SCANPIX

Vormel-1 võistkonnad testivad kahe päeva jooksul autosid Austrias Red Bull Ringil ning Ferrari rooli pääses eile noor itaallane Antonio Fuoco, kelle sõit lõppes paraku seinas.

Fuoco jõudis läbida 71 ringi ja näidata muljetavaldavat kiirust, ent kaotas siis vihmamärga äärekivi riivates auto üle kontrolli ja libises rehviseina, kahjustades auto tagaosa. «Paraku eksisin esimesesse kurvi pidurdamisel, auto tagaosa läks käest ja ma ei suutnud seda enam kontrollida. Mõnes teises kurvis oleks mul ehk õnnestunud auto uuesti kontrolli alla saada, aga pole viga – see kogemus aitab mind järgmisel korral, kui autosse istun,» lausus praegu GP3-sarjas Carlini võistkonnas võistlev 19-aastane Fuoco väljaande Autosport vahendusel enesekindlalt.

«Usun, et enne seda avariid suutsin teha rajal head tööd. Suutsin iga korraga kiirust kasvatada. Lapsepõlveunistuse täitmine ja Ferrari vormel-1 autoga sõitmine oli võimas tunne, kuid nüüd tahan seda uuesti kogeda,» sõnas ta. «Eksimus ei tähenda, et oleksin ennast roolis ebamugavalt tundnud. Mida kiiremini sõitsin, seda paremini auto tänu aerodünaamilisele survejõule teel püsis. Kahju, et võistkond ei suutnud plaane täies mahus täita, sest mina tegin vea ja lisaks olid ilmaolud muutuvad. Muidugi pole ma eksimusega rahul, aga samas tean, et selliseid asju juhtub,» ütles Fuoco, kes sai päeva kokkuvõttes kirja neljanda aja.

Kiireim oli Mercedese varusõitja Pascal Wehrlein, edestades 0,187 sekundiga Force India rooli keeranud Esteban Oconi. Kolmas oli Max Verstappen Toro Rossol. Austrias toimuv test jätkub täna, ainsa võistkonnana ei osale testipäevadel võistlejaterivi punane latern Manor Marussia.

Vormel-1 sarja test Austrias, esimene päev

1. Pascal Wehrlein (Mercedes) 1.11,005 (67 ringi)

2. Esteban Ocon (Force India-Mercedes) 1.11,192 (76 ringi)

3. Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 1.11.328 (97 ringi)

4. Antonio Fuoco (Ferrari) 1.11,331 (71 ringi)

5. Romain Grosjean (Lotus-Mercedes) 1.11,509 (45 ringi)

6. Pierre Gasly (Red Bull-Renault) 1.11,757 (80 ringi)

7. Raffaele Marciello (Sauber-Ferrari) 1.11,826 (53 ringi)

8. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) 1.12,530 (76 ringi)

9. Susie Wolff (Williams-Mercedes) 1.13,248 (39 ringi)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles