Minister Mutko: muidugi tuleb Blatter presidendina Venemaale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) president Sepp Blatter teatas küll hiljuti, et paneb ameti maha, kuid nagu näha, jätkab šveitslane siiski kuni uue presidendi valimiseni ametikohustuste täitmist.

Vene ajakirjanikud uurisid Venemaa spordiministrilt Vitali Mutkolt, kas Blatter ikka osaleb 2018. aastal Venemaal toimuva MMi alagruppide loosimisel, mis peetakse 25. juulil Peterburis. «Muidugi ta tuleb,» vastas Mutko uudisteagentuurile TASS. «Kogu FIFA juhtkond on kohal, täpselt nagu ka kõigi 209 alaliidu esindajad. Ettevalmistused kulgevad plaanipäraselt,» lausus Mutko.

FIFA ümber puhkes mai lõpus suur skandaal, mille tulemusel vahistati enamik alaliidu juhtkonnast. Viimased 17 aastat FIFA presidendiametit pidanud 79-aastast Blatterit pole ametlikult milleski süüdistatud ja ta valiti mai lõpus peetud kongressil uuesti presidendiks, kuid vaid neli päeva hiljem ehk 2. juunil teatas Blatter, et paneb ameti maha.

FIFA uued presidendivalimised toimuvad eeldatavasti uuel aastal, ilmselt jaanuaris või veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles