Psühholoog aitas Laanmäe segavast probleemist vabaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäel seisavad ees pingelised treeningunädalad.
Tanel Laanmäel seisavad ees pingelised treeningunädalad. Foto: Mihkel Maripuu

Odaviskaja Tanel Laanmäele kippus külge jääma maine, mida tõsine spordimees ei ihkaks: hooaja jooksul tavalistel võistlustel suutis ta visata häid tulemusi, kuid kulminatsiooniks kujunenud tiitlivõistlustel kippus kõrbema. Nii juhtus juba noorteklassis, nii jätkas ta ka täiskasvanuna. Heaks näiteks on kas või mullune EM Zürichis, kus vähemalt lõppvõistlusele pääsemise soov muutus reaalsuses 18. kohaks.

«Lõpuks mõistsin, et ma ei saa ise hakkama, vaid vajan tuge,» lausus pühapäeval isikliku rekordi 82.67 püstitanud ja koos sellega ka Pekingi MMi pileti lunastanud Laanmäe. «Ma ei tahtnud, et läheks jälle nii: suvel olen heas vormis ja teen korralikke tulemusi, kuid MMil viskan 75 meetrit ja sõidan koju tagasi.»

Laanmäe pöördus oma probleemiga psühholoogi poole ning ta tunneb, et kahest seansist oli piisavalt kasu. «Enne MMi kavatsen veel ühe korra psühholoogiga rääkida. Usun, et see aitab mul ennast vajalikul hetkel kokku võtta,» lausus ta. «Tegelikult rääkisin oma tiimi inimestega sellest võimalusest juba ammu, kuid mõtlesin, et mida see ikka aitab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles