Kanter jahib MM-normi ja kavandab otsustavat treeningulaagrit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuse kergejõustikusuve ühe mõnes mõttes kurioosumina on MMil Eesti suurimaks medalilootuseks oleval Gerd Kanteril tiitlivõistlusele pääsemise norm endiselt täitmata. Pekingi kettaheite võistlusele pääsemiseks tuleb tänavu heita vähemalt 65 meetrit, kuid jalavigastusega kimpus olnud Kanteri tänavune parim jääb sellest poolteise meetri kaugusele.

«Kui juuli keskpaigaks pole normi täis saanud, peab hakkama tõsisemalt mõtlema, kus oleks selle jaoks sobiv võistlus,» rääkis olümpiavõitja ja eksmaailmameister Kanter. «Kindlasti ei soovi ma selleks kulutada liiga palju võistlusi, mis hakkaksid segama MMiks valmistumist.»

Kanter pidas võistlustes paarinädalase pausi ja keskendus harjutamisele. Treeningutel lendab ketas 64 meetri kanti, mida Kanteri sõnul pole nii palju kui enne vigastust, kuid asjad liikuvat paremuse poole.

Laupäeval võistleb Kanter Poolas, kuid seal heidetakse ketast üle veekogu ning ta polnud kindel, kas sellisel võistlusel MM-normi täitmist arvestatakse. Suuremad panused paneb ta nädal hiljem Pariisis peetavale jõuproovile.

Samas tegeleb Kanter juba MMi-eelsete treeningute plaanimisega. Aasias toimunud võistlustel on Kanter olnud seni edukas ning seepärast kasutab ta ka tänavuseks Pekingi MMiks valmistumisel samasugust mudelit. «Sõidan Aasiasse kaks nädalat enne võistlust. Suure tõenäosusega teen viimase treeningulaagri Jaapanis, samas kohas, kus ka enne Pekingi olümpiat,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles