Võõrsil mänginud Kalju kaotas Viljandile

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas jätkatakse pärast väikest koondisemängudest ja pühadest tingitud pausi 16. vooru kohtumistega. Postimehe telemängus olid vastamisi Nõmme Kalju ja Viljandi Tulevik. Viljandi võitis koduväljakul Roger Teori 80. minutil löödud väravast 1:0.

Enne mängu:

Viljandi Tulevik on seni olnud suvise üleminekuakna suurim kaotaja, sest meeskonna parim väravakütt Joonas Tamm siirdus FC Flora ridadesse. Tamme arvele jäi 15 Viljandi särgis peetud mänguga 9 tabamust, millega ta hoiab Premium liiga väravalööjate tabelis kõrget kolmandat kohta. Kogu ülejäänud Viljandi meeskond on suutnud seni lüüa täpselt sama palju väravaid kui Tamm üksi.

Flora ei jätnud aga Tulevikku päris tühjade kätega, sest vastutasuks saadeti laenulepingu alusel mulke abistama teine peaaegu samast puust ründaja, 21-aastane Martin Kase. Hiljuti kaitseväeteenistuse lõpetanud Kase on jõudnud juba lüüa Flora duubelmeeskonna eest naasmismängus kübaratriki ning saanud jala valgeks ka Premium liigas, tehes kaasa neljas mängus ning lüües ühe värava. Tulevikus ootavad Kaset ees hooaja algusest saadik seal laenulepinguga mängivad florakad Gerdo Juhkam, Ragnar Piir ja Karl Ivar Maar.

Liigatabelis on Tulevik hooaja eel loodetust ehk veidi paremalgi positsioonil, sest 15 punkti annab neile seitsmenda koha. Võidurõõmu maitsti viimati aga enam kui kuu aja eest, kui kodus alistati Tartu Tammeka. Pärast seda on viljandlased saanud neljast mängust kirja vaid ühe viigipunkti ning eriti suurt pettumust valmistas kindlasti viimane suvepausi eelne kohtumine, kus võõrsil vannuti 1:2 alla Pärnu Linnameeskonnale.

Nõmme Kalju täiendas meeskonda serblase Borislav Topiciga (vasakul). FOTO:
Nõmme Kalju täiendas meeskonda serblase Borislav Topiciga (vasakul). FOTO: Foto: Nõmme Kalju pressiteenistus

Hooaega võimsalt alustanud Nõmme Kalju suutis vahepeal neid tabanud mõõna ületada ja ühe põhikonkurendi Flora alistamisega jälle tabelijuhiks tõusta, kuid viimati jäädi juuni algul koduväljakul 0:2 alla mullusele hõbedameeskonnale Sillamäe Kalevile. Et ka Flora kaotas, on Kalju edu tabelis siiski liidrina endiselt nende ees kahe- ja teiseks kerkinud Levadia ees ühepunktiline.

Suvise üleminekuakna jooksul ja euromängude eel on Nõmme meeskond juba täiendanud ridasid kogenud serblasest kaitsja Borislav Topiciga, kes võib tegutseda nii vasakkaitsja kui ka kaitsva poolkaitsja kohal. Ühes Topici saabumisega osutus üleliigseks Kalju eest võrdlemisi säratuid mänge teinud prantslane Nicolas Galpin, kes asus uut mängupaika otsima mujalt.

Kaljut ei saa seekord väljaku äärest juhendada peatreener Sergei Terehhov, kes teenis pärast eelmist mängu kohtunike aadressil tehtud kriitika eest jalgpalliliidult ühemängulise keelu. Samuti jäävad kaartide tõttu mängust eemale keskkaitsja Jorge Rodrigues ja ründaja Artjom Dmitrijev.

Tuleviku president Raiko Mutle: «Ootamatult ruttu sai väike puhkus läbi ja tõsine töö on jälle käima pandud. Pidevalt kasvava ja areneva klubina läheme sellele kohtumisele vastu mõningate muudatustega ja eks siis reede õhtuks ole selge, kuidas täpsemalt meid need mõjutavad. Igal juhul peaks kõigil mängijatel olema kasvanud mängunälg ja tõestamise soov, et veelgi tugevamatena tõestada oma Premium liiga väärilisust. Läheme oma meeskonna ja linna au kaitsma ning usun meie võimalusse siit positiivne tulemus võtta.»

Tuleviku poolkaitsja Tanel Lang: «Peale väikest pausi oleme saanud ajusid puhata, nüüd oleks vaja suure tuhhiga peale lennata ja Kalju elu meie enda koduväljakul raskeks teha. Pinget peaks Kalju tundma ja meie neile midagi lihtsalt ei anna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles