Paide võitis kindlalt Pärnut ja pääses viimasest kohast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 16. vooru viimases kohtumises olid Paide linnastaadionil vastamisi tabeli kaks viimast, kui Paide Linnameeskond võõrustab Pärnu Linnameeskonda. Paide võitis kindlalt 4:1 ja tõusis liigatabelis Pärnust mööda.

Paide väravad lõid 43. minutil Ats Sillaste, 54. minutil Vjatšeslav Zahovaiko, 73. minutil Lauri Varendi ja 81. minutil Jasper Uwaegbulam. Pärnu auvärava eest hoolitses 86. minutil Envar Lauter.

Paidel on nüüd 16 vooruga kogutud 11 punkti, millega tõusti eelviimasele ehk 9. kohale. Sama palju punkte on koos Tartu Tammekal. Pärnu langes 9 punktiga viimaseks.

Enne mängu:

Paide ja Pärnu omavahelise kohtumise olulisuse mõistmiseks piisab sellest, kui heita vaid korra pilk liigatabelisse. Pärnakatel on seal 9 ja hooaega kohutavalt alustanud Paidel 8 punkti, kusjuures mõlemal on võidu korral võimalus tõusta üle pika aja ohutsoonist välja kaheksandale kohale.

Pärnu tuleb mängule hea emotsiooniga, sest eelmises voorus alistati Viljandi Tulevik tänu Robert Kirsi penaltile ja Henri Hansoni tabamusele 2:1 ning kirjutati sellega tabelisse hooaja teine võit. Enne seda ka Sillamäelt võõrsil viigipunkti näpanud Pärnu pidas liigapausi ajal sõpruskohtumise Rootsi kõrgliigas kolmandat kohta hoidva IFK Norrköpinguga ning hakkas neilegi südilt vastu. Ühtlasi sai esmakordselt Linnameeskonna särgis näha ka Raio Piirojat, kes tegutses lõpuminutitel platsil ründajana. Liigahooaja jätkudes võtab Piiroja siiski taas üle Linnameeskonna presidendi ameti, tunnistades pärast mängu Norrköpingiga, et füüsiline vorm ei luba tal kaaslinlasi tõenäoliselt sel hooajal kõrgliigas aidata.

Paide, kes vireles pikalt tabeli lõpus kahe viigipunkti peal, on viimasest kolmest liigamängust kaks võitnud, kui esmalt alistati kodus Narva Trans ja kohe seejärel võõrsil ka Infonet. Viimases voorus asuti kiirelt juhtima isegi tiitlikaitsja Levadia vastu, ent lõpuks tuli leppida suure 1:5 kaotusega.

Pärnu Linnameeskond pani suvise pausi ajal võimed proovile Rootsi tippmeeskonna IFK Norrköpingi vastu. FOTO:
Pärnu Linnameeskond pani suvise pausi ajal võimed proovile Rootsi tippmeeskonna IFK Norrköpingi vastu. FOTO: Foto: Ants Liigus

Paide peatreener Meelis Rooba: «Peale pausi tuleb kohe väga tähtis mäng Pärnuga, kus punktid väga suure väärtusega. Vastane on suutnud näidata head mängu ja kindlasti ei tohi me neid alahinnata.»

Paide poolkaitsja Lauri Varendi: «Pärnuga viimane omavaheline mäng lõppes 2:2 viigiga, see näitab, et tegemist on võrdsete vastastega ja selles mängus otsustavad pisiasjad.»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Sõprusmäng IFK Norrköpinguga näitas, et oleme võimelised mängima kohati väga head jalgpalli. Mäng Paidega võib kujuneda hoopis teistsuguseks, sest nende trump on võistkondlik kaitsemäng ja kontrarünnakud.»

Pärnu poolkaitsja Chris Anderson: «Mäng Paidega tuleb kindlasti väga põnev ja tasavägine. Paide soovib viimaselt kohalt ülespoole tõusta ja meie ei soovi sinna langeda, on tõelist võitlust oodata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles