Lance Armstrong plaanib läbida kaks Tour de France´i etappi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Keelatud ainete kasutamise eest eluaegset võistluskeeldu kandev USA jalgrattur Lance Armstrong kavatseb õige pea algaval Tour de France´il läbida kaks etappi.

Armstrong tahab maailma tuntuimal velotuuril koos endise Inglismaa koondise jalgpalluri Geoff Thomasega heategevuse nimel läbida kaks mägist etappi, vahendab BBC Sport. Tõsi, seda tehtaks päev enne, kui võistlevad sportlased neid etappe sõidavad, 16. aj 17. juulil.

Vähist võitu saanud Thomas tahab koos teiste vabatahtlikega seeläbi koguda miljon naela, et toetada leukeemiahaigeid ja on samuti vähi seljatanud Armstrongi oma ettevõtmisse kaasanud. 

«Tean, et Lance´i osalemine tekitab paljudes kahetisi tundeid, mistõttu oleme püüdnud oma üritust korraldades näidata üles austust kõikide vastu,» sõnas Thomas. «Need etapid on teise nädala lõpus ja usun, et kõik ratturid vajavad sel ajal igasugust toetust. Ka Lance´i kohalolek suudab neid kindlasti raskel hetkel aidata.»

Samas on Rahvusvahelise Rattaliidu president Brian Cookson soovitanud Armstrongil Tour de France´ilt eemale hoida. «Usun, et Thomasel on head kavatsused, ent Armstrongi osalemine on täiesti sobimatu,» sõnas Cookson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles