Eesti U18 noormehed kaotasid kodus Rootsile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Valge.
Robert Valge. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maavõistlus Eesti ja Rootsi U18 koondiste vahel Kilingi-Nõmmel lõppes külaliste 77:65 võiduga. Homme kohtuvad meeskonnad uuesti.

Eesti alustas kenasti, juhtides avaveerandi järel 18:16. Kuid kohe teisel veerandil läksid mänguohjad Rootsi kätte ning jäid sinna sisuliselt lõpuni. Rootsi võitis teise veerandi 21:14 ja kolmanda 18:13. Sellega oli neljandaks veerandiks antud rootslastele kümnepunktine edu.

Lõplik vahe oli küll suurem, kuid viimase veerandi kuue kuni kaheksapunktiline kaotusseis polnud tegelikkuses sugugi lootusetu. Lõpusekundeil tabas Samuel Berkelundi kaugvise, mis Rootsi edu suuremaks vormistas.

Rootsi võitis laua 41:24 ja korvisöödud 16:10. Kregor Hermet tõi Eesti koondise edukaimana 17, Robert Valge lisas 13 punkti. Rootsi poolel viskas John Brändmark 16 ja Berkelund 12 silma.

Koondised on teistkordselt vastamisi homme kell 11.30. B-divisjoni EM-finaalturniiri U18 koondise jaoks algab 23. juulil Austrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles