St. Petersburgis sündinud sprindiäss saatis konkurentidele MMi eel võimsa sõnumi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trayvon Bromell.
Trayvon Bromell. Foto: SCANPIX

Kergejõustiku USA meistrivõistlustel tõusis sel nädalal sprinditaevasse uus täht, kui 19-aastane Trayvon Bromell tagas endale 100 m jooksus koha MM-koondisesse.

Kui finaalis sai Bromell ajaga 9,96 teise koha (võitis 9,87ga Tysn Gay), siis poolfinaalis jooksis ta lubatust tugevama taganttuule toel 9,76 ja eelnevalt sai ta määrustepärastes oludes kirja 9,84, siis kõige selle põhjal tituleeriti Florida osariigis St Petersburgi linnas sündinud Bromell juba sprindimaailma valitseja Usain Bolti mantlipärijaks.

Karjääri jooksul mitmete raskete traumadega hädas olnud ameeriklasest sai selle ajaga läbi aegade kõige kiirem teismeline. Alla kümne sekundi on ta karjääri jooksul jooksnud nüüd neljal korral. Läbi aegade viiest kiiremast mehest on ainult Yohan Blake enne 20-aastaseks saamist suutnud 100 m läbida alla kümne sekundit. Bolt jõudis selle tähiseni 21-aastaselt.

Kõigi aegade edetabelis hoiab Bromell nüüd kümnendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles