Harri Sokk võttis Viljandi triatlonil kindla võidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Sokk.
Harri Sokk. Foto: Marko Saarm

Eesti karikasarja teisel etapil Viljandis võisteldi triatloni sprindidistantsil, kus nädalataguse avaetapi hõbedase koha vahetas tugeva rattasõidu toel võiduks Harri Sokk. Naistest jäi Viljandis oodatult löömatuks Kaidi Kivioja.

750 m ujumise järel jõudsid esimestena kuivale maale möödunud hooaja karikavõitja Hans Korman ning koolinoorte MMil säranud Henry Räppo. Väikese vahega järgnes neile Mart Suurkivi ning seejärel neljandana naiste suveräänne liider Kaidi Kivioja. Võistluse üks favoriite, Harri Sokk, sai ratta selga kuuendana, kaotusega liidrile minut ja 13 sekundit.

Rattarajal nihkusid tegelikud jõudude vahekorrad kiiresti paika. Olgugi et vaid sprindidistants ja 20 km rattasõitu, oli lühike rattaetapp Soku jaoks siiski piisav, et ennast teiseks vahetusalaks liidrikohale pedaalida. Vaid napi nädala eest Valgas, poolpika triatloni EMV-l, Kirill Kotšegarovi paremust tunnistanud Harri läbis täna 20 km rattadistantsi ainsana ajaga alla 30 minuti, Kormanist pea kolm minutit kiiremini.

Kaks 2,5 km jooksuringi Viljandi tõusuderohketel tänavatel enam võistluse etteotsa muutusi ei toonud. Vaatamata tõsiasjale, et Korman ja Suurkivi liikusid jooksurajal liidrist küll nobedamalt, oli Harri siiski ainukene, kes tänase Viljandi sprindietapi vähem kui ühe tunniga läbida suutis. Nii märgiti Soku võiduajaks finišis 59 minutit ja 25 sekundit.

«Nädalatagune Valga võistlus oli veel jalgades, kuid õnneks suutsin rattasõiduga end Hansust nii palju lahti murda,» kommenteeris värske esikohamees hooaja esimest, temale endalegi üllatavalt kergelt tulnud võitu.

«Hooaja peamine eesmärk on augustikuu teises pooles toimuv Kopenhaageni Ironman. Seetõttu pean ettevalmistust silmas pidades edasiste võistluste valikuga kindlasti ettevaatlik olema,» rääkis Harri tulevikuplaanidest, andes ühtaegu mõista, et edu karikasarjas pole tänavu tema esmane prioriteet. Möödunud aastal läbis Harri samuti täispika triatloni, saades legendaarsel Challenge Rothil kirja tugeva aja 9:12:54.

Harrile järgnesid Viljandis Hans Korman ja Henry Räppo, kes jäid võitjast maha vastavalt minuti ja 18 ning minuti ja 23 sekundiga. Neile järgnesid omakorda Mart Suurkivi ja Elva tulevikumees Johannes Sikk.

Üldarvestuses seitsmendana ületas finišijoone naiste võitja Kaidi Kivioja olles peaaegu seitse minutit kiirem teisena lõpetanud Rahel Kallasest. Harjumuspäraselt näitas Kaidi võimu just jooksurajal, kus teda suutsid edestada kõigest kolm meestriatleeti.

Eesti Triatloni Liidu karikasarja kolmas etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel Tartu kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles