Fotod: Serbia tegi ajalugu ja tuli Euroopa meistriks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia kapten Milica Dabovic tõstab võidukarika pea kohale.
Serbia kapten Milica Dabovic tõstab võidukarika pea kohale. Foto: SCANPIX

Riigi ajaloos esimest korda Euroopa meistrivõistlustel finaali jõudnud Serbia naiste korvpallikoondis suutis kohe esimese katsega meistriks tulla, finaalis alistati 76:68 Prantsusmaa.

Favoriidikoorem oli kindlasti Prantsusmaa õlul, kes mängis finaalis ka eelmisel EMil, kus tuli tunnistada Hispaania paremust.

Siiski alustasid prantslannad paremini ja Serbia jäi avapoolajal mitmel korral seitsmepunktilisse kaotusseisu, ent sellest suudeti välja võidelda ja poolajapausile mindi juba Serbia 33:32 eduseisul. Teisel poolajal pidid serblannad hakkama saama ilma oma ühe liidri, põhimängujuhi Milica Dabovicita, kes vigastas küünarliigest. Aga Serbia mängis hingestatult ja võitles kolmanda veerandaja alguses välja 45:38 eduseisu ning suutis läbi suure võitluse edu lõpuni hoida. Finaali viimasel minutil vahetati taas sümboolselt väljakule ka Milica Dabovic, et tiitli üks suuremaid sepistajaid saaks väljakul võidurõõmu tunda.

Finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks ehk MVPks valiti Milica Dabovici õde Ana Dabovic, kes avapoolajal viskas vaid neli punkti, ent pani siis sisse teise käigu ja kogus lõpuks 25 silma. Sonja Petrovic lisas 22 silma. Prantsusmaa resultatiivseim oli 16 punktiga Sandrine Gruda.

Lisaks meistritiitlile teenis Serbia ka koha Rio de Janeiro olümpiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles