Levadia asub euroedu ja suure raha jahile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia mängijad.
FC Levadia mängijad. Foto: Eero Vabamägi

Veidi vähem kui kuu aega tagasi triumfeeris FC Barcelona Berliinis Meistrite liiga võitjana, kuid juba täna tehakse algust Euroopa tugevaima klubisarja uue hooajaga, kus teiste seas tuleb väljakule ka Eesti meister FC Levadia. Kui eurosarjas osalemine on auasi igale klubile ja selle liikmele, siis vähemalt sama oluline on sealt teenitav raha. Ainuüksi esimeses eelringis osalemisega teenib Levadia umbes poole oma hooaja eelarvest.

Kolmel eelmisel hooajal eurosarjas teise eelringi jõudnud (hooaegadel 2012/13 ja 2013/14 Euroopa liigas ning 2014/15 Meistrite liigas) Levadia läheb tänavu vastamisi Põhja-Iirimaa meistri Crusadersiga, kellega kohtub täna Eesti aja järgi kell 21.45 võõral väljakul.

«Tegemist on tüüpilist briti jalgpalli mängiva meeskonnaga, kes kasutab palju tsenderdusi,» kirjeldas vastast Levadia peatreener Marko Kristal, kes jälgis nädalavahetusel oma silmaga Crusadersi 3:2 võitu treeningmängus Airbus UK vastu. «Nad mängivad jõulist jalgpalli ning sarnanevad waleslaste Bala Towniga (Levadia alistas Bala Towni kahe mängu kokkuvõttes 3:2), kellega mängisime kaks aastat tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles